Skip to main content

Champions League: Smits redt het net wel, Steins net niet

By 15 september 2022Voorpagina

Het SC Magdeburg van Kay Smits (links op de foto) is het seizoen in de Champions League gestart met een zege in Roemenië. Landgenoot Luc Steins en PSG redden het vanavond op vreemde bodem net niet.

Advertentie

SC Magdeburg bleef CS Dinamo Bucuresti nipt voor: 28-30 (13-13). In Roemenië maakte Smits zijn debuut op het allerhoogste podium van Europa.

Hoopvol begin Steins
De rechteropbouwer van Oranje zette zijn enige schotpoging in de partij tegen CS Dinamo Bucuresti om in een doelpunt. Positiegenoot Omar Ingi Magnusson prikte zes keer raak. Daar had de IJslander twaalf pogingen voor nodig.

In Hongarije leek de start van PSG en Steins hoopvol tegen Veszprem. Een voorsprong voor de pauze (11-15) gaven de gasten uit Frankrijk, waar de Limburgse middenopbouwer vier uit zes maakte, nog voor het rustsignaal uit handen: 17-17.

36-34
Na 29-24 werd het nog heel even spannend in Hongarije. Dichterbij dan twee doelpunten kwam PSG niet. Zo ging de eerste overwinning in de Champions League niet naar Steins en consorten, maar naar Veszprem: 36-34.

Foto: FotoReza

Advertentie