Skip to main content

Champions League: Steins en PSG verdedigen tweede plaats

De slag om de tweede plaats in poule A is door PSG en niet Aalborg Håndbold gewonnen. In Parijs eindigde het onderlinge treffen in 33-30.

Advertentie

Na 15-14 halverwege moest de thuisclub waar Luc Steins (foto) onder contract staat terugkomen van 21-23. Na 24-24 scoorde topschutter Elohim Prandi twee van zijn uiteindelijk acht goals. Landgenoot Steins zorgde voor het beslissende gaatje van drie (27-24).

Vier uit vier
Tegen de Denen strooide de Oranjeheer met passjes. Ook zette Steins, onlangs vader geworden, zijn vier schotpogingen om in een doelpunt. Begin november neemt hij met de nationale ploeg deel aan de Golden League in Noorwegen.

Door de thuiswinst op Aalborg Håndbold blijft PSG tweede in groep A. De Franse kampioen heeft net als koploper THW Kiel, dat vanavond op bezoek gaat bij Kolstad Handball, acht punten.

In poule B is Barca nog foutloos. De koploper zegevierde gisteravond op de vloer van RK Celje Pivovarna Laško voor de vijfde keer op rij. Het werd 31-37 (17-22). Dika Mem, Hampus Wanne en Janc Blaz scoorden ieder vijf maal voor de Spaanse gasten.

EHF TV
Vanavond staan nog eens vijf wedstrijden in de groepsfase van de Champions League op het programma. Zo is om 20:45 op EHF TV te zien Kielce tegen het Hongaarse Pick Szeged.

Foto: FotoReza

Advertentie