Skip to main content

Champions League: Steins start met zege, titelhouder meteen onderuit

PSG en Luc Steins (foto) zijn het nieuwe jaar in de Champions League gestart met een zege in Hongarije. PICK Szeged werd gisteravond door de topploeg uit Frankrijk aan de kant gezet.

Advertentie

Bij 29-31 klonk het laatste fluitsignaal. Na 24-29 kwam de Hongaarse thuisploeg in de slotfase nog terug tot één doelpunt (28-29). Op aangeven van Steins bracht David Balaguer het verschil dertig tellen voor het eind weer op twee.

Drie keer
Op de vloer van groepsgenoot Pick Szeged scoorde Oranjeheer Steins drie keer. Ook bediende de spelmaker zijn ploeggenoten vier keer. Topscorer van de partij in het kampioenenbal werd de Kroaat Mario Sostaric. De rechterhoekspeler van PICK Szeged kwam tot negen goals.

Over zes dagen speelt PSG thuis. Op donderdagavond komt HC Zagreb, dat het niet redde tegen oud-winnaar THW Kiel (23-30), naar de hoofdstad van Frankrijk.

Een minder voortvarend begin voor titelhouder SC Magdeburg. In eigen huis bogen de Duitsers gisteravond voor Veszprem: 28-33 (18-21). Met zes uit zes werd aanwinst van de gasten Ludovic Fabregas de beste schutter van het treffen in de Champions League.

Aalborg Håndbold en Barca
Op woensdagavond zorgde Aalborg Håndbold al voor een kleine verrassing door finalist van vorig seizoen Vive Kielce op eigen parket te kloppen: 31-34 (15-18). Barca, dat in de lente derde eindigde, boekte gelijktijdig een degelijke overwinning op Montpellier. In Frankrijk werd het 25-30 voor het team waar Dika Mem er acht maakte.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie