Skip to main content

Champions League: Uitzege Odense, Bietigheim geeft een punt weg

In de groepsfase van de Champions League heeft Odense Håndbold in Slovenië gezegevierd. Het Nederlands getinte SG BBM Bietigheim gaf gisterenmiddag in het kampioenenbal een punt weg.

Advertentie

Odense Håndbold toonde op de vloer van Krim Mercator karakter. Bij rust stond het 15-11 voor de thuisploeg. Na de pauze wist de Deense formatie de partij in de Champions League te kantelen.

Tijdens de 23-29 uitoverwinning scoorde Oranjedame Bo van Wetering (foto) zes keer voor Odense Håndbold. Ook Dione Housheer (vijf goals) en Nycke Groot werkten zich in Ljubljana op het wedstrijdblad.

Bij 23-17 leek SG BBM Bietigheim op weg naar de zege op Brest Bretagne. Ondanks zeven treffers van Kelly Dulfer kwamen de gasten uit Frankrijk, waar Merel Freriks er eentje maakte, vlak voor tijd terug tot 25-25.

Het is het Ferencvaros van vijfvoudig doelpuntenmaker Angela Malestein niet gelukt in Roemenië van CSM Bucuresti te winnen. Het werd gisterenmiddag 30-24 (10-11) voor de Roemenen waar Cristina Neagu er liefst dertien maakte.

Lees ook: Polman scoort tijdens rentree in Champions League, punten voor Broch

Foto: Tina Kolthof

Advertentie