Skip to main content

Cirkelspelers hollen voorop: Jordens of Benghanem?

Als je de basisopstellingen van kanshebbers op de finale van de HandbalNL League Aalsmeer en Bevo naast elkaar legt en je moet één speler per positie kiezen sta je op de lijn voor een onmogelijke opgave.

Advertentie

Tim Bottinga in plaats van Nick de Kuyper, Marco Verbeij is iets constanter dan Bram van Grunsven en Jeroen van den Beucken blijft op de linkerhoek Donny Vink net voor. Maar wat te doen met de cirkelpositie?

Al jaren is Samir Benghanem de belangrijkste kracht van Aalsmeer. Niet alleen in het tenue van de landskampioen maakt hij de laatste tijd indruk, maar ook bij Oranje is Benghanem de eerste keus geworden. Onlangs plaatste de oud-speler van Hellas zich met de nationale ploeg voor het EK in 2022.

Elf treffers
Aan de overkant is Niek Jordens in bloedvorm. Afgelopen weekend tegen Volendam (32-33 zege) scoorde hij een derde van de goals. Jordens tekende voor liefst elf doelpunten. Meer dan de helft op aangeven van Dario Polman.

In de eindsprint om het laatste finaleticket hollen Benghanem en Jordens voorop. Wie van de twee mag zich in juni met positiegenoot Ivo Steins van LIONS meten?

Dit weekend
Het Bevo van Jordens kan dit weekend wanneer Hurry-Up op bezoek komt op twee punten van Benghanem’s Aalsmeer komen. De Noord-Hollanders zijn vrij en sluiten volgende week de reguliere competitie af in en tegen Volendam. Gelijktijdig mikt Bevo op twee punten tegen de reeds geplaatste provinciegenoot uit Sittard.

Foto: FotoReza

Advertentie