Skip to main content

‘Closer’ Stavast: “We mogen trots zijn op deze overwinning”

Als ‘closer’ trad Ivar Stavast (25) gisteravond in Eindhoven op. Hij noemt de zege van Nederland op Kroatië heel belangrijk.

Advertentie

Bij 25-22 kwam Oranje tijdens het EK-kwalificatieduel nog even in de problemen. Invaller Stavast hielp de nationale ploeg over een dood punt heen. “Ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen en in dit geval niet om iemand vijf minuten rust te geven”, lacht de opbouwer van HC Elbflorenz Dresden.

Vijf goals
Na 23-16 liet Nederland Kroatië weer dichtbij komen. Uiteindelijk liep het goed af en groeide het gat tussen beide de groepsgenoten weer naar vijf. “Veel pakte goed uit”, gaat Stavast verder. Als ‘closer’, de afsluitende werper in het honkbal die de laatste ‘nullen’ voor de winnende partij haalt, maakte de Limburger er in Eindhoven vijf. “Daar was ik heel blij mee.”

“Heb na rust voor een boost kunnen zorgen”, vertelt Stavast. In de eerste helft had topschutter Kay Smits het op zijn heupen. “We mogen trots zijn op deze overwinning. We hebben een topland verslagen. Heel belangrijk met het oog op plaatsing voor het EK.”

Zondagavond in Osijek
Inmiddels is hij met Oranje geland op Kroatische grond. De return in EK-kwalificatiegroep 5 is zondagavond om 20.15. Stavast besluit: “Ik hoop dat we ook in Kroatië kunnen bevestigen dat we ons met de top kunnen meten.”

Foto: FotoReza

Advertentie