Skip to main content

Club van honderd houdt het voor gezien

By 24 januari 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Naast Jeffrey Boomhouwer (34) hebben ook Iso Sluijters (32) en Jasper Adams (33) gisteravond in Katowice hun laatste interland gespeeld.

Advertentie

De club van honderd houdt het voor gezien. Boomhouwer, Sluijters en Adams hebben respectievelijk 101, 104 en 107 wedstrijden voor Oranje gespeeld.

EK-debuut in 2020
Waar laatstgenoemde in 2008 voor het eerst het tenue van de nationale ploeg aantrok, volgden Boomhouwer en Sluijters een jaar later. Elf jaar verder in 2020 debuteerde het drietal met Nederland op het EK in Trondheim. In 2022 volgde de tiende plaats van Europa.

Op 13 januari maakten Boomhouwer, Sluijters en Adams hun entree op een wereldkampioenschap. De linkerhoekspeler van de drie vond in Polen negen keer het net. Sluijters pikte gisteren tegen Servië nog een goal mee terwijl ook dekkingspecialist Adams nog van bondscoach Staffan Olsson mocht invallen.

Bij de club
Door het stoppen van Boomhouwer, Sluijters en Adams raakt de nationale ploeg ineens veel ervaring kwijt. Bij hun club – Aalsmeer, GC Amiticia Zürich en LIONS – gaat het trio gewoon door.

Foto: FotoReza

Advertentie