Skip to main content

Clubman Weerman keert bij E&O terug op eredivisieniveau

De 75-jarige Harrie Weerman is aankomend eredivisieseizoen de trainer/coach van de mannen van E&O.

Advertentie

Al veel vaker stond clubman Weerman in Emmen aan het roer van een van beide vlaggenschepen. Hij volgt de Deen Henrik Bergholt op die in de eerste divisie met de damesploeg van E&O aan de slag gaat.

“Ik ben helemaal bij”, aldus Weerman die de afgelopen jaren de Carmel Handbalschool leidde en onderdeel was van de staf van de nationale damesploeg die in 2019 goud op het WK in Japan haalde. “Heb ook heel veel contact met Papendal, de HandbalAcademie. Ik voel me eigenlijk jonger dan ik echt ben.”

Heel grote talenten
Na een hele zomer bellen heeft bestuurslid Harwin de Jonge eindelijk beet. “Als iemand als Harrie Weerman, een clubman pur sang, zich aanbiedt om ons te helpen, moeten we daar dankbaar voor zijn”, vertelt De Jonge. “Hier staat echt iemand die fit is en er gewoon heel veel zin in heeft. Daar zijn wij heel blij mee.”

Advertentie

Tussen 1981 en 2015 coachte hij meermaals zowel de dames als heren van E&O. Een vijftal is gestopt bij de huidige hoofdmacht uit Drenthe waaronder doelmannen Wouter Sijpkes en Tom Grouwe. Weerman over de jonge groep waarmee hij werken gaat: “Daar zitten een aantal heel grote talenten bij. Mijn taak is om ervoor te zorgen dat we die talenten weer laten doorstromen naar de nationale jeugdselecties.”

Drive en ambitie
Afgelopen seizoen eindigde E&O op een plaats in de middenmoot. Wat is de doelstelling van Weerman? Hij besluit: “De een zegt top-5, de ander top-10. Het belangrijkste is dat de drive en ambitie moeten terug dat wij met de heren in de top van de eredivisie willen gaan spelen. Dat gaat niet in drie maanden lukken, maar binnen één à twee jaar wel.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie