Skip to main content

Clubtopscorer Verbraeken speelt zich in de kijker bij hoogvlieger

By 28 februari 2024Buitenland, Duitsland, Voorpagina

De 21-jarige Amber Verbraeken verkast in de zomer naar HSG Blomberg-Lippe. De rechterhoekspeler heeft voor één jaar bij de Duitse subtopper getekend.

Advertentie

Verbraeken gaat Neckarsulm SU na twee jaar inruilen. Via eredivisionist Quintus vond ze in 2022 de weg naar de Bundesliga.

“Ik draai een goed seizoen en heb me zo bij Blomberg in de kijker kunnen spelen”, legt Verbraeken uit. Er was meer interesse voor de linkspoot die over de grens op schot is. “HSG Blomberg-Lippe gaf me vanaf het eerste contact veel vertrouwen.”

80 goals
Verbraeken is de huidige clubtopscorer van Neckarsulm SU. Ze heeft al 80 goals gemaakt voor de hekkensluiter van de Bundesliga en is daarmee de meest productieve rechterhoek van de competitie.

De voormalig jeugdinternational vervolgt: “Ik ben gewend in Duitsland en krijg veel speelminuten bij Neckarsulm SU. Ook mag ik de strafworpen nemen. Ik ben het type speelster dat zich lekker in haar vel moet voelen om goed te presteren en dat is dit jaar het geval.”

EHF European League
“Blomberg is samen met Borussia Dortmund in gevecht om een Europees ticket en ik hoop natuurlijk dat het de club lukt zich te plaatsen”, besluit Verbraeken. Nummer vijf HSG Blomberg-Lippe en Borussia Dortmund dat vierde staat hebben beiden 24 punten.

Advertentie