Skip to main content

Column: Finalekoorts

By 16 mei 2022Column, Voorpagina

Na twee seizoenen lang op en af met het coronavirus is koorts terug. Finalekoorts welteverstaan en dit keer is lichte verhoging juist heerlijk.

Advertentie

Rijen met mensen in groen of blauw, Natasja Burgers op hoge hakken bijna op het veld, vreselijke toeters en de NOS uitgerukt. Afgelopen zaterdagmiddag VOC – HandbaL Venlo was weer als vanouds. Sfeervol, bezwijken onder druk, op het juiste moment beslissen, ontlading in Amsterdam.

Sport zoals sport moet zijn. Voor publiek en om de knikkers. Vorig seizoen werd alleen de HandbalNL League afgemaakt. Een jaar later mogen ook VOC en HandbaL Venlo alle trainingsuren omzetten in eremetaal.

Promotie of lijfsbehoud
Niet alleen in de eredivisie, maar ook daaronder gaat het er weer om. In de midweek voorbereiden, op zaterdag of zondag spelen om de promotie of lijfsbehoud. Zenuwen, want de tribune zit weer vol of de club kan kampioen worden. Na de tijd juichend op de foto en samen een drankje in de kantine. Binnen anderhalve meter van elkaar.

VOC – HandbaL Venlo live op NPO1 geeft na twee lastige sportjaren weer meer dan hoop. Commentator Richard van der Made die minstens één keer op zender vertelt dat VOC-coach Rachel de Haze de kleindochter van Rinus Israël is. Dit keer niet schakelen naar vrouwenvoetbal of hockey. Nog een meevaller.

Geen zelftest
Klamme handjes krijgen van kijken naar sport. Of zelf spierpijn na een belangrijke beurt op het parket. Daar hoeft geen zelftest aan te pas te komen. Na de return in Venlo ook nog de ontknoping van de HandbalNL League! Heerlijk, finalekoorts.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie