Skip to main content

Column: Kerstvakantie

By 21 december 2020Column, Voorpagina

Het is kerstvakantie. Normaal gesproken de tijd van uithijgen, een leuke verenigingsactiviteit in de kantine en even afstand. Op het laatste na blijft niets overeind tijdens een pandemie als deze. Een uitdaging.

Advertentie

In een regulier seizoen kun je tijdens het kerstmaal praten over de eerste seizoenshelft. Spelen om de koppositie, gemiste punten op een novemberavond of een aantal keer stevig afgedroogd. De twee weekjes pauze tussen beide jaren heeft normaliter een duidelijke functie.

Even geen training. De braces stevig laten uitluchten. Op dinsdagavond niet naar de hal, maar een bak ijs en Home Alone 6 op de tv. Alleen voor een gezellige verenigingsactiviteit in de kantine kom je in de benen.

Gedichtjes op de post
Door het coronavirus wordt niet stilgestaan bij de kerstvakantie. De sportpauze is nauwelijks voelbaar. Gespeeld wordt er al sinds oktober niet en zelfs trainen in piepkleine groepjes is door de lockdown niet meer toegestaan. Zorgt Kerst nog wel voor verbinding?

Advertentie

Een rondje op social media wijst uit dat clubs ondanks de waardeloze competitieonderbreking, lastige trainingsconstructie en gecreëerde afstand binnen de vereniging in deze belangrijke decemberperiode toch aan elkaar denken. Een – veilig – rondje langs de deur van sponsoren, een online clubquiz en gedichtjes met een knipoog voor teamgenoten op de post.

Verenigingsgevoel
Door het coronavirus voelt het verenigingsgevoel wat doof, maar de kerstvakantie kan als altijd voor verbinding zorgen. Denk net als in andere seizoenen tijdens de donkere dagen wat extra aan elkaar. Hopelijk mogen we elkaar in 2021 weer in de armen sluiten. Klemmen op het parket, een knuffel daarbuiten.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie