Skip to main content

Column: Nog één kerstwens

By 25 december 2019Column, Voorpagina

De wereldtitel van de Oranjedames heeft menig kerstsok bij de haard rijkelijk gevuld. De redactie van Handbal Inside heeft tijdens de feestdagen nog één wens.

Advertentie

In Kumamoto en Schiphol was het feest met en zonder John West groot. Goud voor Nederland. Na zes halve finales en twee keer zilver was het eindelijk raak: de eerste plaats. Teruggekeerd in eigen land bezochten verschillende internationals de vereniging waar het allemaal begon.

Van Spakenburg tot Emmen, van Leusden tot Sittard. Leden van de vereniging waren trots op de plaatselijke wereldkampioen. Het onderstreept nog maar eens het belang van gezond, sportief en gemoedelijk verenigingsleven.

Vrijwilligers
Tijdens de kerstperiode is samen zijn, rust en liefhebben belangrijk. Een prachtig voorbeeld voor alle anderen dagen van het jaar. Zeker ook binnen de club, want in Nederland is de handbalsport in de meeste gevallen hobby of een uit de hand gelopen versie ervan.

Advertentie

“Het onderstreept nog maar eens het belang van gezond, sportief en gemoedelijk verenigingsleven”

Vrijwilligers staan voor anderen klaar. Bestuursleden vergaderen tot diep in de avond om er voor alle leden te zijn. De wens van de redactie van Handbal Inside is dat de inzet van deze mensen niet voor lief wordt genomen. Ze werken zich in het zweet voor jou, je kind of lievelingsneefje.

Geduld
Vertrouw erop dat de beslissingen die worden genomen in het belang zijn van de hele vereniging. Heb geduld wanneer je vraagtekens zet bij een bepaald beleid. Geef, waar nodig, tips. We hebben elkaar nodig. Niet alleen met een smakelijke rollade voor onze neus. Juist wanneer de gehaktballen in de kantine op zijn.

“De lange adem komt uit heel veel verschillende longen”

De wereldbeker in Nederland lijkt het werk van achttien internationals en een technische staf. In werkelijkheid hebben zoveel mensen meegewerkt aan het gouden succes. De lange adem komt uit heel veel verschillende longen. Denk aan ouders die asfalt gevreten hebben, het NHV dat overuren maakte de Oranjedames te laten groeien en faciliteren en niet te vergeten de allereerste jeugdtrainer van ‘MVP’ Estavana Polman.

Schouderklop
Hopelijk is deze persoon nog actief binnen het Arnhemse verengingsleven. Dan heeft zij of hij plezier in de vrijwilligerstaak. Geef om elkaar, houd rust en deel eens een schouderklop uit. Met Kerstmis en vooral tijdens een zondagse competitiedag. Want daar zijn er gelukkig een hoop van.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion 15 Comments