Skip to main content

Column: Nog een laatste keer klinkt Blur met Song 2 in Zwartemeer

Na vijftien seizoenen van Aalsmeer naar Panningen en voor de zon op weer terug in Drenthe houdt Ronald Suelmann (31) het voor gezien. Nog een laatste keer klinkt Blur met Song 2 in het Zwartemeer van de captain van Hurry-Up.

Advertentie

Axel Mensing, Joop Fiege, ook Rob Fiege en Martin Vlijm. Allen stonden ze aan het hoofd van Hurry-Up en moesten in Drenthe wat hobbels nemen. Maar de rechteropbouwpositie van kind van de club Suelmann gaf nooit kopzorgen.

Iedere ploeg kan een Ronald gebruiken. Geen gemor, alleen wisselen als het echt moet. Koelen komt wel. De verpersoonlijking van ‘Kop d’r veur, d’r an’. Na vijftien seizoenen in de eredivisie valt Suelmann het vijandelijke doel nog altijd met evenveel power aan. Soms met zijn linkerpoot helemaal naar links, steevast lang laag. Goal.

Misplaatste rapmuziek
En dan klinken de gierende gitaren van Blur in sporthal De Eendracht. Het onderkomen van Hurry-Up. De plek waar Suelmann is opgegroeid en volwassen geworden. Woo-hoo. ‘Song 2’ is het nummer dat wordt afgespeeld wanneer Suelmann scoort. Dat doet hij nog al eens.

Advertentie

Tropische tonen kwamen de afgelopen jaren op verzoek van passanten uit de speakers in Zwartemeer. Ook misplaatste rapmuziek. Goede en slechte spelers gingen op avontuur bij Hurry-Up en vertrokken via de achterdeur. Joel Huesmann, Dimitrios Katsikis, Tomas Bernatavicius. Blur bleef. De voordeur werd voor Suelmann open gehouden. ‘Song 2’ is grijs gedraaid.

Speaker Cor Maatje
Suelmann, die zeker in zijn laatste seizoenen wel eens te zwaar is genoemd, weet wat clubliefde is. Hij is als een goede rockplaat. Hard, krachtig, misschien een krasje hier en daar. Blur met Song 2. Herkenbaar als je de schoonheid van de melodie wilt snappen en eigenlijk altijd wat je ervan verwacht. Vertrouwd.

Scoren deed de no-nonsense rechteropbouwer tegen LIONS, Göztepe uit Turkije en Sporting Club de Portugal tijdens de halve finale van de EHF Challenge Cup in 2017. Tegen rivaal E&O pakte hij in 2011 de beker. Als Suelmann tijdens zijn laatste beurt tegen Quintus zondagmiddag om 14:30 het net vindt draait speaker Cor Maatje Blur nog een laatste keer in Zwartemeer. Woo-hoo.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie