Skip to main content

Column: Onder controle

By 14 juni 2021Column, Voorpagina

Er werden zaterdagavond tijdens Aalsmeer – LIONS de nodige elleboogjes uitgedeeld, maar uit de hand liep het niet. Om te blijven spreken met lichaamsdelen: schouderklopje voor de scheidsrechters.

Advertentie

Niet vaak wordt op Handbal Inside over arbiters geschreven. Doorgaans wint de beste partij en anders komt er een nieuwe kans. Het gaat om de hoofdpersonen met bal. Nu zijn zinnen voor het optreden van de gebroeders Paul en Ruud Geraets op zijn plaats.

Pas na 58 minuten kreeg Samir Benghanem – geen lieverdje, maar al helemaal geen domoor – in de tweede finale om de landstitel zijn eerste tijdstraf. Hij staat bekend om hardheid in zijn spel, maar tijdens de finalepartij in De Bloemhof mocht de cirkelspeler die acht keer scoorde lang blijven staan. Had hij er eentje eerder kunnen krijgen? Heus, maar het was niet nodig.

Mannelijke opvatting
Geraets en Geraets hadden de partij namelijk stevig onder controle. Na een kwartier spelen stond het pas 3-4 en waren het vooral de verdedigers die het schouwspel in De Bloemhof kleurden. De beide scheidsrechters, notabene uit het Geleen van fusieclub LIONS, lieten lekker veel toe en grepen waar nodig met overtuiging in.

Advertentie

Strafworpen en tijdstraffen werden verdeeld, maar niet tot vervelens aan toe. Een mannelijke opvatting van het spelletje en Aalsmeer en LIONS konden omgaan met de gegeven ruimte. Ook in de spannende slotfase bleef het fysiek, maar werd de sfeer nooit grimmig. Dat is tijdens partijen tussen Aalsmeer en LIONS wel eens anders geweest.

Net genoeg ruimte
Complimenten voor Geraets en Geraets die dit seizoen ook mooie wedstrijden in Europa floten. Het tweetal gaf de gedreven finalisten binnen de lijnen net genoeg ruimte en lieten zich niet meevoeren door de doortrapte praatjes van winnaars als Ivo Steins, Luuk Hoiting en natuurlijk Benghanem.

De scheidsrechterspoule van het NHV slinkt. Ga er maar aanstaan in een gespannen hal in Aalsmeer waar de medailles al klaar liggen. Tegenwoordig weet iedereen alles beter. Zelfs als het over de volksgezondheid, vaccineren, gaat.

Lieve letters
Het gecontroleerde optreden van Geraets en Geraets moeten we koesteren. Daarom lieve letters. Tot zaterdag?

Foto: FotoReza

Advertentie