Skip to main content

Column: Zooitje

By 10 oktober 2020Column, Voorpagina

We maken er een zooitje van in Nederland. Strakke regie is onvermijdelijk, even slikken en het enige juiste.

Advertentie

Het besmettingscijfer in eigen land blijft oplopen. We zijn te weinig in staat de maatregelen van het kabinet op te volgen. Met als resultaat dat we in Europa voor aap staan.

Dinsdagavond is een nieuwe persconferentie van het kabinet en het lijkt erop dat we weer een aantal stappen terug gaan maken. Daarbij gaat sport de klos zijn. Zuur voor de vele individuen en verenigingen die zich wél aan de strikte regels buiten de lijnen hebben gehouden.

Pijnlijke verschil
Over de grens in Duitsland wordt het juiste voorbeeld gegeven. De Oosterburen zijn het beste jongetje van de klas. Met als gevolg dat de Bundesliga van start is gegaan en MT Melsungen – TBV Lemgo voor 2000 toeschouwers werd gespeeld. Een boost voor de topsporters, goed voor de kas van de club en een uitje voor de mensen in de regio.

Advertentie

Sidekick Bobby Schagen maakte in de vierde aflevering van het derde seizoen van Spielmacher het pijnlijke verschil tussen Nederland en Duitsland treffend duidelijk: “Als je aan een Duitser vraagt of hij wil springen, vraagt hij hoe hoog. Een Nederlander vraagt waarom.”

Gemankeerde tweede seizoenshelft
De tijd van aaien is over. Het land is niet goed omgesprongen met verantwoordelijkheden. De situatie in Nederland is gevaarlijk en misschien is het wel heel goed streng te regeren. Geen vragen stellen, maar vertrouwen op specialisten. Zodat een derde golf en een gemankeerde tweede seizoenshelft uitblijft.

Eredivisionisten DSVD en E&O hebben nog voor de persconferentie de stekker eruit getrokken. Verenigingsbreed. Landskampioen Aalsmeer komt eerst met de senioren niet meer in de baan. Anderen volgen dat voorbeeld. Het NHV komt na dinsdag ongetwijfeld met een helder bericht en als de tijd rijp is een wijs vervolg.

Safety first
Geniet nog van de momenten op het veld. Hopelijk mag jeugd in het weekend in actie blijven komen. Wellicht dat senioren ondanks een aanstaande competitiestop elkaar op de training even mogen zien. Als dat allemaal veilig is. Want duidelijk is: Safety first, het moet anders.

Door: Stijn Steenhuis, redactielid Handbal Inside
Foto: FotoReza

Advertentie