Skip to main content

Comeback Jerry in België: “Ik zal hard moeten werken”

Na een jaar gaat Odirin Jerry (20) zijn comeback binnen de lijnen maken. Het Belgische Achilles Bocholt heeft de talentvolle opbouwer ingelijfd.

Advertentie

Jerry stopte een jaar geleden door blessureleed bij de opleidingsploeg van HBW Balingen-Weilstetten. Aankomend seizoen gaat de Eindhovenaar in het tenue van Achilles Bocholt op voor zijn debuut in de BENE-League.

Tijd voor krachttraining en studie
“Ik heb tijd genomen om van de scheenbeenblessure te herstellen”, legt Jerry uit over zijn tussenjaar. “Ook ben ik me gaan focussen op krachttraining en school. Na de zomer ga ik de studie Psychologie aan de Universiteit van Tilburg starten. Daar heb ik m’n best voor gedaan.”

Via de HandbalAcademie en Tachos kwam Jerry in 2021 terecht bij HBW Balingen-Weilstetten 2. Weer fit en fris gaat de oud-jeugdinternational in België zijn rentree maken. “Ik zie leeftijdsgenoten mooie stappen zetten. Ben blij voor hen, maar wil dat nu zelf ook. Daarom ben ik bij PSV gaan meetrainen om het balgevoel terug te krijgen.”

Grote club
“Toen ben ik op proef bij Bocholt geweest”, vervolgt Jerry. Trainer/coach Luc Boiten was snel van de kwaliteiten van de Noord-Brabander overtuigd. “Ik zal hard moeten werken en zeker in het begin op mijn kans wachten, want Bocholt is een grote club. Ik wil doorontwikkelen zodat ik weer op mijn oude niveau, en zelfs hoger, kom.”

Advertentie