Skip to main content

Compascuumse Leffers speelt Europese duels bij jeugdliefde

Aanstaande vrijdag 15 en zaterdag 16 januari spelen de dames van DOS twee duels in de Europese Challenge Cup. De ploeg uit het Drenste Emmer-Compascuum ontmoet tweemaal het Servische Izvor. In eigen huis. Voor doelvrouw Rianne Leffers opnieuw hele grote duels om de hoek.

Advertentie

De Compascuumse Leffers is hét gezicht van DOS. Haar gedreven gezicht prijkt op alle posters. “Ik ben op m’n twaalfde bij DOS begonnen. Eerst in het veld, maar later toch maar op doel, haha”, is ze eerlijk met een lach. Sinds een aantal jaar is DOS een ploeg waarmee rekening gehouden moet worden op het hoogste niveau in Nederland. Het team is voor veel talentvolle speelsters een opstap naar een buitenlands avontuur. Volgens Rianne Leffers is het DOS-DNA niet in gevaar. “Voor mij zijn dat ook speelsters van DOS. Ze komen soms van ver hiernaartoe, maar je ziet ze in het weekend vaak bij de club”. Speelsters als WK-finalist Kelly Dulfer en Maxime Struijs – allebei actief in Duitsland – zijn speelsters met een verleden in het rood van DOS.

“Voor mij zijn dat ook speelsters van DOS”

In de vorige ronde van de Challenge Cup ontdeed eredivisionist DOS zich in sporthal ‘De Klabbe’ van Abu Baku uit Azerbeidzjan. Ook bij de laatste zestien speelt het team van aanvoerder Leffers twee keer thuis. “Dat is financieel voor ons gunstiger. En die Serven zijn akkoord gegaan. Ze moeten dertig uur in de bus. Wij betalen hun overnachting”, vertelt de 24-jarige sluitpost. “Het wordt wel een stuk lastiger dan de vorige twee wedstrijden. Net als Abu Baku is Izvor heel lang en sterk, maar ze zijn technisch veel sterker”.

Week van de waarheid
Voor de dames van DOS staat de hele week in teken van de Europese tweeluik. “We gaan niet vaker trainen, maar de focus ligt wel volledig op Izvor”, zegt Leffers met veel enthousiasme. “Dat maakt dit soort duels ook bijzonder. Je werkt met de hele groep naar zo’n hoogtepunt. Voor mij heeft het helemaal iets extra’s, omdat het mijn cluppie is. Het zou geweldig zijn als het hier volle bak is”. Naast Leffers is hoekspeelster Alicia Withoff de andere Emmer-Compascuumse binnen het eerste.

Advertentie

“Voor mij heeft het helemaal iets extra’s”

Voor keepster Rianne Leffers worden het bijzondere dagen: “Heel veel mensen in het dorp kennen mij als handbalster. Ze vragen in de winkel hoe het ervoor staat”. Door twee solide overwinningen op Abu Baku (27-19 en 29-22) is de formatie van coach Rob Fiege doorgedrongen tot de achtste finale van de Challenge Cup. Volgens Leffers is Izvor een tegenstander uit een zeer sterk handballand, maar kansloos acht ze DOS zeker niet. “Ze zijn redelijk traag. Dat ligt ons wel. We moeten er op snelheid langs”. Beide topduels vangen om 20:00 aan in sporthal De Klabbe in Emmer-Compascuum.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Tina Kolthof
Advertentie

Join the discussion 2 Comments