Skip to main content

Competitieloos weekend komt De Folter, Voermans en Baijens uit

Het aanstaande competitieloze weekend komt vooral Michiel de Folter (foto), Max Voermans en Jordy Baijens goed uit. In de zaal heeft het trio nog wat om voor te spelen, maar eerst laten zij zich in het tenue van de nationale ploeg op Portugees zand zien.

Advertentie

Doelman De Folter en Voermans gaan in juni met Tachos strijden om lijfsbehoud in de BENE-League terwijl voor collega Baijens de landstitel op het spel staat. Deze week laat het drietal zich eerst op het EK Beach Handball zien.

3 en 10 juni
Vanaf 24 mei speelt het Nederlands team in Nazaré op het zand. De finaledag van het kampioenschap is op zondag. Een dag later zitten De Folter – net als Feyenoord-spelers Stijn Krijgsman en Tom de Bruin nieuw bij Oranje – Voermans en Baijens in het vliegtuig naar huis waarna de focus op het slot van de indoorcompetitie moet.

Het belangrijke tweeluik van Tachos met eredivisiekampioen Houten is op 3 en 10 juni. In dezelfde weekenden speelt Volendam met favoriet LIONS om de schaal.

Budé voor Portengen
De nationale damesploeg, gelijktijdig in Portugal voor het EK Beach Handball, heeft minder geluk. Door de titelstrijd in België ontbreekt bondscoach Peter Portengen in Nazaré. De trainer van Hubo Handbal, afgelopen zaterdagavond op een 0-1 achterstand gezet, wordt in Nazaré vervangen door assistent Léon Budé.

Foto: FotoReza

Advertentie