Skip to main content

Confrontatie coachende zwaargewichten in BENE-League

By 14 augustus 2017BENE-league, Voorpagina

Aankomend seizoen treffen een aantal toptrainers elkaar in de BENE-League. Zo maakten twee coachende zwaargewichten de overstap van het dameshandbal naar de grensoverschrijdende topcompetitie.

Advertentie

Met Peter Portengen hengelde Kras/Volendam een onvervalste prijzenpakker binnen. Na vijf kampioenschappen bij Dalfsen maakt de oud-assistent van Henk Groener de overstap naar de BENE-League. Met het Haagse Hellas greep de oefenmeester al eens de nationale titel bij de mannen.

FIQAS/Aalsmeer volgde het voorbeeld van de Noord-Hollandse streekgenoot door een ándere grote naam uit het dameshandbal op te pikken: Bert Bouwer. Met VOC kruiste Bouwer meermaals de degens met het Portengense Dalfsen. In de BENE-League komen beide trainers elkaar opnieuw tegen.

Mark Schmetz (OCI-Lions) en Martin Vlijm (JMS/Hurry-Up) maken het indrukwekkende kwartet compleet. Zo greep Schmetz afgelopen seizoen in Zuid-Limburg de triple. Voormalig assistent-bondscoach Vlijm bouwde in dienst van Volendam en Bevo een indrukwekkend cv op. Met de Zwartemeerders schopte de trainer/coach het vorig seizoen tot de halve finale van de Challenge Cup.

Foto: FotoReza

Advertentie