Skip to main content

Contractverlenging steunpilaar Miedema bij HSG Nordhorn-Lingen

By 19 februari 2020Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Patrick Miedema (29) speelt tot de zomer van 2022 voor HSG Nordhorn-Lingen. De steunpilaar en club verlengen de samenwerking.

Advertentie

Miedema is bezig aan zijn achtste seizoen voor HSG Nordhorn-Lingen. Met de rood-zwarten promoveerde hij in de lente van vorig jaar naar de Bundesliga.

De Nederlands getinte club staat met twee punten onderaan. Ondanks dat degradatie op de loer ligt, ziet Miedema een heldere toekomst voor zich bij HSG Nordhorn-Lingen. “Dit is waar we met de club willen spelen. We komen dit seizoen vaak in de slotfase tekort. Daar gaat aan gewerkt worden”, legt hij uit.

Team van de Week
De spelmaker vervolgt: “We willen volgend seizoen opnieuw meespelen om promotie. De club is aan het doorselecteren, zodat er ook na de zomer een sterke ploeg staat. Het team gaat op een aantal plekken versterkt worden.”

Advertentie

Ondanks de benarde positie van HSG Nordhorn-Lingen maakt Miedema een goed seizoen door. Zo prikte hij tijdens de nipte uitnederlaag tegen landskampioen SG Flensburg-Handewitt (29-27) zeven keer raak. Het leverde Miedema een plek in het Team van de Week in de Bundesliga op. “Ik voel me hier lekker. De trainer maakt me belangrijk. Ik probeer zijn vertrouwen zo goed mogelijk terug te betalen”, vertelt de middenopbouwer.

Robert Weber
Eerder maakte HSG Nordhorn-Lingen de contractverlening van basisspelers als Georg Pöhle en Robert Weber bekend. “Een duidelijk signaal”, besluit Miedema. “Daarmee maakt de club duidelijk dat er volgend seizoen weer een sterk team staat dat gaat meespelen om promotie in de tweede Bundesliga.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie