Skip to main content

‘Coverdame’ Housheer traint weer met de bal

Het wordt een race tegen de klok, maar ‘coverdame’ Dione Housheer (23) heeft na een duimblessure goede hoop dat ze op tijd fit is voor het EK dat voor Oranje op 5 november begint.

Advertentie

Eind september raakte Housheer, te zien op de cover van het nieuwste magazine van Handbal Inside, in het Champions League-duel van Odense Håndbold met titelhouder Vipers Kristiansand geblesseerd aan haar duim. Inmiddels traint de rechteropbouwer weer met de bal.

Housheer doet weer vang- en passoefeningen en heeft goede hoop op tijdig herstel. Bondscoach van de Oranjedames Per Johansson heeft de linkspoot van de Deense landskampioen om die reden geselecteerd voor het EK.

In het blad spreekt ‘coverdame’ Housheer met Eddy Veerman over haar nieuwe rol bij het Nederlands team. Zeker nu speelsters als Lois Abbingh (bevallen), Larissa Nusser en Danick Snelder (beiden een knieblessure) in Skopje ontbreken wordt er naar de rechteropbouwer uit Ulft gekeken. Housheer: “Dit toernooi is een nieuwe uitdaging. Een aantal grote namen zijn weggevallen en er staat nu een jong team. Ik hoop dat ik een grotere, leidende rol op me kan nemen.”

“Daarin ben ik ondertussen gegroeid. Iedereen is supergemotiveerd en ik heb er heel veel zin in. Het is lastig om te zeggen waar we nu staan. Er zijn nieuwe meiden bij die niet gewend zijn op zo’n toernooi te staan en tegen grote internationals te spelen. Maar de meesten hebben al wel ervaring en die kunnen we delen met de anderen”, aldus Housheer in het magazine van Handbal Inside.

Benieuwd naar het hele interview met Dione Housheer? Haar verhaal staat in het nieuwste magazine van Handbal Inside. Nog geen abonnee? Klik hier.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie