Skip to main content

‘Cupfighters’ WHC en Kwiek A1 stoten door naar landelijk bekertoernooi, ook PSV geplaatst

By 12 januari 2024Beker, Competities, Voorpagina

Zes regiowinnaars hebben zich in de midweek geplaatst voor de landelijke beker. Het toernooi gaat eind deze maand met zestien ploegen, waaronder titelhouder HC Groot Venlo, beginnen.

Advertentie

PSV heeft zich bij veel competitiegenoten – de top-10 van de competitie is automatisch geplaatst – gevoegd, want de eredivisionist was dinsdagavond in de eindstrijd in Noord-Brabant te sterk voor BFC 2. Het werd in Eindhoven 29-20 waardoor PSV één van zestien kanshebbers op de landelijke beker is.

In een volgepakte sporthal De Banne gaf hoofdklasser De Vlaken gelijktijdig de opleidingsploeg van SEW, ook wel Jong SEW, een uur lang tegenstand. Een marge bij rust (16-20) wist de bezoekende eerste divisionist te behouden: 27-31. Alisha de Leth en Inge Ruijter deelden met ieder zeven doelpunten de topschutterstitel van de Noord-Hollandse regionfinale.

Tevens de A-junioren van Kwiek hebben zich geplaatst voor het landelijke bekertoernooi waar ook de hoofdmacht uit Raalte aan deelneemt. De jeugdploeg, vierde in de landelijke jeugddivisie, boekte gisteravond een knappe zege bij eredivisionist E&O. In Emmen bleek een voorsprong na de eerst helft (8-14) net genoeg voor de stunt: 25-26.

Ook gisteravond: WHC tegen tweede divisionist Bentelo. In Hengevelde werd het na een hete strijd 28-26 (14-15) voor de runner-up van de hoofdklasse B. Eerder schakelde WHC al competitiegenoot Voorwaarts, Overwetering en DFS Arnhem uit.

Alle uitslagen regiofinales:
E&O – Kwiek A1 25-26 (8-14)
Valken – SEW 2 27-32
Quintus 2 – Quintus 3 28-30
PSV – BFC 2 29-20
Fortissimo – VOC 2 36-30
WHC – Bentelo 28-26

Foto: FotoReza

Advertentie