Skip to main content

Curescu en VOC per direct uit elkaar. ”Verschil tussen Amsterdam en Den-Haag”

Het Amsterdamse Succes Schoonmaak/VOC en trainer Alex Curescu zijn met onmiddellijke ingang uit elkaar gegaan. Na een evaluatie van het bestuur en Curescu over de eerste seizoenshelft is geconcludeerd dat er onvoldoende basis is voor een verdere samenwerking. Dit is vrij opmerkelijk aangezien de prestaties van VOC dit seizoen goed te noemen zijn. De club won van haar 10 wedstrijden er 9 en speelde eenmaal gelijk. In de Europa-Cup werd de ploeg uitgeschakeld door het Deense Randers HK, geen kleintje in het Europees handbal.

Advertentie

Volgens Curescu was er sprake van een al langer spelend meningsverschil tussen hem en de club, zo vertelt hij tegen RTV Noord-Holland. “Soms loopt het onverwacht in de sport. Op een gegeven moment kom je tot de conclusie dat je elkaar eventjes niet steunt. Dan is het verstandig om uit elkaar te gaan”, aldus Curescu.

”Verschil tussen Amsterdam en Den Haag”

Over de precieze redenen wil de Haagse coach niet uitweiden. ”Laten we het houden op een verschil tussen Amsterdam en Den Haag. Er zijn veel kleine dingen die bij elkaar opgeteld ervoor zorgen dat je beter in een vroeg stadium eerlijk kunt zijn tegen elkaar. En er dan maar mee stoppen.”

De Hagenaar geeft aan nog geen andere club op het oog te hebben. “We zien het allemaal wel. Het kan zomaar heel druk worden, maar het kan ook heel rustig zijn. Je weet nooit hoe het gaat.”

Eerder was Curescu werkzaam als trainer bij HARO, Wings, Hellas Aalsmeer en Hercules.

Luister hier naar Alex Curescu bij RTV Noord-Holland

Foto: RTV NH (http://www.rtvnh.nl/)

Advertentie