Skip to main content

Curescu stapt op bij Quintus

By 14 december 2018BENE-league, Voorpagina

Alex Curescu stapt per direct op bij Quintus. De hoofdtrainer van de club uit de BENE-League mist het vertrouwen van de spelersgroep. Dat meldt verslaggever Peter Lotman in het AD. 

Advertentie

Ook Jos Klepke, waarmee Curescu samenwerkte bij Quintus, stopt. Het duo stond sinds de zomer van 2017 voor de groep. Een voorval tijdens de afgelopen competitiewedstrijd in de BENE-League tegen Sasja bleek de bekende druppel voor de beslissing van Curescu.

Tijdens de remise tegen de Belgische concurrent, beide teams strijden tegen degradatie uit de grensoverschrijdende competitie, ruilde Curescu bij een 24-23 voorsprong zijn doelman in voor een veldspeler. Na balverlies kon Sasja in leeg doel gelijkmaken en snel daarna klonk het eindsignaal.

Botsten
“De spelers verweten mij die beslissing”, liet de hoofdtrainer door Peter Lotman optekenen in het AD. “We hebben bij elkaar gezeten en ik heb het nogmaals uitgelegd. Wij werden het niet eens. Zij hadden excuses van mij verwacht, maar ik heb gezegd dat ik het de volgende keer precies zo zou doen. Dat leidde tot een verschil van mening.”

Advertentie

“Op die manier kan ik niet werken”

“Het was niet de eerste keer dat we botsten. Op die manier kan ik niet werken. Ik bepaal de tactiek en niet de spelers. Als ik zeg linksom en zij gaan rechtsom, is er geen basis om samen te werken. Het onderlinge vertrouwen is weg en dan kun je beter stoppen”, besluit Curescu.

Luuk Obbens
Aanstaande zaterdag, wanneer Quintus op bezoek gaat bij Nederlands kampioen Aalsmeer, zal spelmaker Luuk Obbens fungeren als coach van Quintus. Een bijzondere vuurdoop voor Obbens die in de clubkleuren van de aanstaande opponent doorbrak. Deze zomer besloot de kersverse speler/coach te verkassen naar de competitiegenoot uit Kwintsheul.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie