Skip to main content

Curescu tekent profcontract in Roemenië

By 10 juni 2020Buitenland, Voorpagina

De hartenwens van trainer/coach Alex Curescu gaat in vervulling. De 42-jarige Hagenaar heeft een profcontract in Roemenië getekend. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Advertentie

Met ingang van het nieuwe seizoen wordt Curescu oefenmeester van CS Universitatea CLUJ-Napoca uit zijn geboorteland. Het afgelopen jaar was hij werkzaam bij Velo Wateringen, dat hem met spijt ziet vertrekken.

Curescu: “Via-via zijn ze bij mij terecht gekomen. Voor mijzelf is het een mooie stap naar het begin van een internationale carrière, die ik altijd al graag wilde. Ooit wil ik op een EK, WK of Olympische Spelen uitkomen. Dat kan ik niet bereiken als ik hier in Nederland trainer/coach blijf.”

Aalsmeer
Succes boekte Curescu onder meer van 2004-2007 met Wings, dat hij binnen drie jaar van de tweede divisie naar de eredivisie loodste. Zijn grootste prestatie leverde de oud-coach van onder meer Quintus met de mannen van Aalsmeer, waar hij van 2007- 2009 actief was. In die periode werd de BENE-Leaguetitel behaald, de landstitel en Supercup. 

De technische leiding van het Roemeense CLUJ was op zoek naar een trainer/coach die de club kan terugbrengen naar de top. In de jaren 2010/2011/2012 behaalde CLUJ zilver in de Nationale Liga. Het speelde in 2007 de EHF Challenge Cup finale en haalde een jaar later de kwartfinale van Cup Winners Cup. 

Top-6
Curescu over de plannen van de club: “Die succesvolle tijden moeten terugkeren, vinden ze. De laatste jaren hebben ze tegen degradatie gespeeld en nu willen ze weer gaan bouwen aan een top-6 team. Die klassering geeft recht op de Europa Cup-deelname.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie