Skip to main content

Daleman doet weer mee: “Ik wil me in de titelstrijd graag laten zien”

By 8 maart 2022maart 11th, 2022Achtergrond, Artikelen, Competities, Eredivisie, Voorpagina

Roos Daleman (18) hield het afgelopen weekend toen Jong Oranje zich plaatste voor het WK niet droog. De hoekspeelster van VOC is na een kruisbandblessure blijer dan ooit weer op het veld te staan.

Advertentie

Door Litouwen en Oostenrijk te verslaan is Nederland U20 geplaatst voor het wereldkampioenschap in Slovenië. Na een lang revalidatietraject maakte Daleman weer onderdeel uit van de nationale ploeg. “We hebben dit weekend heel erg hard gewerkt, maar na de winst op Oostenrijk ook genoten”, legt de Daleman uit. 

Lang moest ze geblesseerd vanaf de kant toekijken. Bij VOC én Jong Oranje. Maar dit weekend maakte Daleman weer haar rentree in het shirt van de nationale jeugdploeg. “Ik moest na de tijd heel hard huilen en ook lachen. Tegelijk. Veel ontlading na een heel zwaar jaar.”

Doordeweeks is de hoekspeelster uit Den Haag te vinden op de HandbalAcademie. Heel vaak een uitkomst voor jonge talenten. “Maar toen ik zwaar geblesseerd raakte, voelde het zwaar op Papendal te zijn. Je bent overal bij, maar maakt het vanaf de zijlijn mee. Meiden hebben zoveel plezier op het veld en jij niet. Ik ben even terug naar huis gegaan en heb daar weer energie gekregen om terug te komen.”

Advertentie

Transfer
Vorige maand maakte Daleman haar eerste minuten voor VOC in de eredivisie. “De fysio, Kenny Odijk heeft me twaalf maanden bijgestaan, heeft me helemaal beter verklaard en het vertrouwen in mijn lichaam heb ik terug”, gaat Daleman verder. “Ik durf weer vooruit te spelen. Ik denk dat ik dat afgelopen weekend in Oostenrijk bij Jong Oranje ook heb laten zien.”

Presteren is belangrijk voor Daleman, want ze heeft het doel naar het buitenland te vertrekken. Vlak voor haar blessure sloot ze aan bij GRANDSLAM van spelersmakelaars René Cloo en Maura Visser. “Ik heb nog dezelfde planning als voor mijn knieproblemen. Ik weet niet of er nu al een club komt. Ik wil me in de titelstrijd graag laten zien.”

Om de schaal met HandbaL Venlo?
Bij VOC zijn Riejanne Blaauw en oud-international Michelle Goos de concurrenten van Daleman. “Je zou zeggen dat twee goede linkerhoeken genoeg zijn, hè?”, lacht Daleman. De jeugdinternational tipt de Amsterdammers als een van de favorieten om de landstitel. “Samen met HandbaL Venlo. Al schat ik ons nog iets hoger in. Het is aan ons om dat te laten zien.”

“Ik wil weer een mooi aandeel in het spel van VOC hebben”, besluit Daleman. “Nu denk ik weer ‘shit man, ik moet wat laten zien’. Na al die uren op Papendal, het trainingsleventje, sta ik weer bewuster op het veld.”

Advertentie