Skip to main content

Dalfsen verder na stunt in Polen

Na de kleine nederlaag in de thuiswedstrijd leek het voor SERCODAK/Dalfen een lastig karwei te worden om de volgende ronde in de EHF Cup Winners Cup te bereiken. Het lukte toch. De ploeg van trainer Peter Portengen won met 26-27 bij Vistal Gdynia en plaatste zich daarmee voor de achtste finale. Het winnende doelpunt werd in de voorlaatste minuut gemaakt door Angela Steenbakkers. De Poolse ploeg kwam niet meer tot scoren en daarmee werd de 20-21 nederlaag in de thuiswedstrijd goed gemaakt. Tess van Buren was met zes doelpunten topscorer bij Dalfsen.  Astrid Holstad, Fenne Rijks en Angela Steenbakkers scoorden vier keer.

Advertentie

In de volgende ronde speelt Dalfsen tegen het Hongaarse Erd Handball. De ploeg uit een voorstad van Boedapest is een goede bekende van Dalfsen. Beide ploegen troffen elkaar in het seizoen 2013-2014 al. Toen won de ploeg uit Hongarije twee keer nipt.
De thuiswedstrijd zal op 9 januari om 19.00 uur worden gespeeld in sporthal de Trefkoele, een week later volgt de return in Hongarije.

Klik hier voor een Poolse samenvatting van de wedstrijd.

Foto: Dalfsen

Advertentie

Join the discussion 5 Comments