Skip to main content

Daverende stunt in België: Sporting Pelt neemt leiding over

By 28 april 2024België, Buitenland, Voorpagina

Door bij titelhouder Achilles Bocholt aan het langste eind te trekken is Sporting Pelt de verrassende leider in de Belgische play-offs. De derby eindigde gisteren in 22-26.

Advertentie

In de eerste helft kon de thuisploeg nog mee met de nummer vijf van de BENE-League. Bij 10-11 zochten Achilles Bocholt en Sporting Pelt de kleedkamer op.

Na de pauze sloegen de bezoekers snel een gaatje. De derde van landgenoot Tommie Falke betekende de 12-16. Daar ging direct rood voor Joren Lamers aan vooraf. Bij 19-25 was het verschil tussen beide rivalen zelfs even zes doelpunten.

Claessens versus Schoenaker
In het slot ontsnapte cirkelspeler Tim Claessens even aan de aandacht van dekkingsspecialist van Oranje Robin Schoenaker (foto). De 21-25 van de Limburger, Claessens is niet opgeroepen voor de WK-playoff met Griekenland, kon niet voorkomen dat Achilles Bocholt voor het eerst in de nacompetitie de boot in ging.

Na drie speelrondes heeft Sporting Pelt één punt meer dan achtervolgers Visé, de BENE-Leaguekampioen zette gisteravond Izegem met 27-34 opzij, en Achilles Bocholt. Het Hubo Handbal van Peter Portengen staat na de nederlaag bij KTSV Eupen (27-28) nog altijd puntloos laatste.

Stand Belgische play-offs:
1. Sporting Pelt 3-7
2. Visé 3-6
3. Achilles Bocholt 3-6
4. KTSV Eupen 3-3
5. Izegem 3-1
6. Hubo Handbal 3-0

Na vijf speelrondes speelt de top-2 net als in de HandbalNL League om de landstitel van België.

Foto: FotoReza

Advertentie