Skip to main content

De 10 meest opvallende comebacks van dit seizoen!

We zien het vaak gebeuren in het Nederlandse handbal. Spelers die hun sportieve loopbaan beëindigen en na een tijdje toch weer terugkeren op het handbalveld. Sommige kiezen ervoor op een lager niveau in te stromen, andere maken hun rentree op het niveau waarop ze ooit uitstapten. Handbal Inside zette de meest opvallende comebacks van het huidige seizoen voor jullie op een rijtje.

Advertentie

10Barry BolIMG_0685Was in 2008 onderdeel van de Haagse vechtmachine die onder leiding van Peter Portengen kampioen van Nederland werd. Na de leegloop bij Hellas speelde hij nog voor Quintus. Vervolgens vertrok hij voor zijn werk naar Amsterdam. Daar handbalde een aantal jaar niet totdat hij afgelopen zomer toch weer werd verleid een balletje te gaan gooien. Nu is Barry pinchhitter bij het Amsterdamse APai/Aristos in de Eerste Divisie.

9. Guido RinkRinkDe beste keeper in het oranje van Hurry-Up van het laatste decennium keert terug onder de lat. Door blessures van twee van de vier keepers in de selectie van de Zwartemeerders, doet de club een beroep op de 34 jarige keeperstrainer. Tegen Quintus mocht hij van coach Joop Fiege een strafworp proberen te stoppen. Of het publiek in de strijd om de Nederlandse titel naast Litouws vuurwerk ook een ‘Guidootje’ mag verwachten, is nog onduidelijk. Dat de rentree van de goedlachse Drent een sensatie is staat vast.

8. Bernard BroekmannBroekmannVorig seizoen besloot Bernard Broekmann zijn geliefde club Hurry-Up de rug toe te keren. Het jeugdexponent van de Zwartemeerders stopte met handballen en verhuisde naar Amsterdam voor nieuwe avonturen. Nog geen halfjaar later duikt de opbouwer annex cirkelloper op bij het grillige eredivisionist Hercules. Sinds het nieuwe jaar is de lange schutter speelgerechtigd voor de Haagse verrassing. Afgelopen weekend tegen Houten maakte Broekmann zijn rentree in de Eredivisie.

Advertentie

7. Boj van LimbeekBoj van LimbeekDe ex-aanvoerder van Volendam kon het handballen in de vaderlandse top niet langer combineren met zijn baan bij een grote hamburgerketen. In april 2015 besloot hij nog voor het einde van het seizoen zijn handbalschoenen aan de wilgen te hangen. Boj was er helemaal klaar mee. 8 maanden later besloot hij echter toch weer te gaan handballen. Niet in het vierde van Volendam. Niet bij zijn jeugdliefde Aristos. Maar in de hoofdmacht van Vido uit Purmerend. Met Vido komt Boj momenteel uit in de Hoofdklasse D.

6. Karim TamimHellasDe robuuste Zwitser is weer te bewonderen op de Nederlandse velden. Via Hellas, E&O en Quintus kwam de beresterke verdediger terecht bij het Limburgse BEVO. Daar besloot Tamim eind vorig seizoen de handbalwereld achter zich te laten. In 2016 dook de 23-jarige Hagenaar weer op bij de ploeg waar hij in 2008 Nederlands kampioen werd onder de vleugels van Peter Portengen. Degradatie-handbal staat op het menu.

5. Erik HuizingHuizingIn 2013 nam Erik Huizing op indrukwekkende wijze afscheid van ‘zijn’ E&O. Met een lange ereronde zwaaide hij ‘zijn’ publiek voor de laatste keer uit. Niets bleek minder waar. In december 2015 was hij in het groen van de Emmenaren te bewonderen en kon hij weer zwaaien. In de hevige strijd om een ticket voor de kampioenspoule haalde de geslepen opbouwer, die een relatie heeft met wk-finalist Lois Abbingh, zijn gympen nog even uit de kast. En niet zonder succes: mede door de inbreng van de ervaren kracht verzekerde E&O zich afgelopen weekend voor de eindstrijd om de vaderlandse titel.

4. Thijs van de Mortel
MortelEx international Thijs van de Mortel maakte in 2014 plaats voor nieuw keeperstalent bij Bevo Hc. De toen 30 jarige doelman kon het tophandbal niet meer combineren met zijn maatschappelijke carrière. Des te opvallender was het dan ook om hem afgelopen seizoen plotseling weer onder de lat te zien staan. Van de Mortel hielp het Belgische Hasselt uit de brand tijdens een Europacup wedstrijd. De andere doelmannen waren geblesseerd of om andere redenen verhinderd.

3. Ron KlemannRonKlemannMister Bevo nam twee jaar geleden afscheid van het tophandbal met de landstitel. Het was dé bekroning van een imposante carrière. Na 16 seizoenen won het boegbeeld van de Noord-Limburgers eindelijk de zo gewilde schaal. Toch heeft de ex-international er nog geen genoeg van. Ron ‘beton’ haalde de schoenen weer uit het vet in de hoop het tweede team van Bevo naar de Eredivisie te loodsen. Echte clubliefde noemen we dat!

2. Maarten LueksLueks

De meest geliefde persoon van Emmen, de meest gehate persoon in Zwartemeer. Maarten Lueks is net als Erik Huizing een kind van Emmen en Omstreken. Hij is hun hoop in bange tijden. Met zijn provocerende speelstijl jaagt hij menig tegenstander tegen zich in het harnas. Vaak op het randje. Soms net erover. Maarten Lueks is een speler waarvoor mensen naar de sporthal komen. In december 2015 verkeerde E&O in zwaar weer. De spelersgroep vroeg Lueks zijn handbalschoenen weer aan te trekken en dat deed hij dan ook. Op 5 december maakte Lueks zijn rentree en met succes. E&O won met 27 – 22 van Hellas. De kans is aanwezig dat de spelmaker ook in de kampioenspoule in het groen/wit te bewonderen zal zijn.

1. Bert Bouwer
Bert Bouwer
De oud-bondscoach was een tijdje uit beeld na avonturen in Japan en bij de KNVB. Dook uit het niets op als opvolger van Alex Curescu bij VOC. In zijn eerste twee wedstrijden als hoofdtrainer werd hij direct voor de leeuwen gegooid tegen de nummers 2 en 3 uit de Eredivisie. Zowel tegen Quintus als tegen Dalfsen werd gewonnen door de formatie van Bouwer!

Foto’s:
Barry Bol (Luc van Leeuwen, Handbalfoto.nl), Guido Rink (Hurry Up), Bernard Broekmann, Bert Bouwer, Boj van Limbeek (Jaap van der Pijll, Handbalfoto.nl), Maarten Lueks (BW foto), Erik Huizing (EmmenNu), Thijs van de Mortel (NHV.nl), Ron Klemann (Bevo Hc), Karim Tamim (Den Haag Sport TV)


Actieszonderrand

Advertentie

Join the discussion 11 Comments