Skip to main content

De BENE-League past niet bij Van Iperen: “Op den duur wil ik de boerderij van mijn vader overnemen”

Al drie wedstrijden op rij heeft eredivisionist Dynamico gewonnen. Zoals gewoonlijk maakte Chiel van Iperen (27) de meeste goals namens de fusieclub uit Oss, maar een vertrekwens heeft de rechteropbouwer allerminst. 

Advertentie

“Ja, het is me wel eens gevraagd. Ik ben wel een paar keer benaderd. Maar de drang om te vertrekken heb ik niet, hoor.” Aan een ronkende roddel wil Van Iperen niet meewerken.

Overdag werkt de topschutter van Dynamico op de bouw en ook helpt hij mee op de boerderij van zijn vader. “Twee keer in de week trainen we met Dynamico. Dat is voor eredivisiebegrippen eigenlijk veel te weinig, natuurlijk”, weet Van Iperen. “We hebben het drie keer in de week geprobeerd, maar zijn inmiddels weer terug naar twee trainingen in de midweek.”

Terug naar twee keer in de week
Sinds de formatie van Damir Josipovic een keertje minder in de week traint, is de ploeg begonnen met winnen in de eredivisie. “Een beetje gek, eigenlijk, hè? Het begon tegen Bevo 2. Dat was een onverwachte overwinning, maar wel heel lekker. Dan zie je in de midweek erop dat het er toch wat fanatieker aan toe gaat op de training.”

Advertentie

Volgens Van Iperen is Dynamico een eredivisieploeg in het jasje van een vriendenteam op afdelingsniveau. “We staan er netjes op, hoor. Met de shirts en ook de club neemt het niveau waarop wij spelen heel serieus. Maar we komen naar de hal, omdat we als vrienden willen samenspelen”, legt Van Iperen uit. “In Nederland kun je er ook geen fatsoenlijke boterham mee verdienen, hè?”

Biertje in de kantine
“Dan moet je wel heel, heel goed zijn. Dan moet je Luc Steins heten”, vervolgt de linkspoot. “Ik kan op eredivisieniveau best een potje breken, maar vind het belangrijker om met vrienden samen te zijn. De meeste doelpunten maken is voor mij ook niet belangrijk. De BENE-League zal dan ook niet bij me passen. Dan geef je er heel veel voor op en wat krijg je er voor terug? Ik haal meer voldoening uit andere zaken. Een biertje in de kantine.”

Met de gescoorde zes punten in de afgelopen weken is Dynamico uit de gevarenzone van de eredivisie gekropen. “Dan is het ook weer extra gezellig na de training of wedstrijd”, lacht Van Iperen. Tijdens de winstpartijen op Bevo 2, DFS Arnhem en EHC maakte Van Iperen maar wel eens veel goals. “Regelmatig krijg ik ook mandekking. Daar hebben we nu een spelsysteem voor. Zo vinden we ons weggetje wel in de competitie”

De boerderij overnemen
“Het lijkt me wel wat om nog een aantal jaar in het eerste van Dynamico te spelen. Zodat ik de A-junioren die eraan komen op weg kan helpen”, besluit Van Iperen. “Op den duur wil ik de boerderij van mijn vader overnemen. Dan krijgt dat natuurlijk voorrang.” 

Foto: FotoReza

Advertentie