Skip to main content

“Ik hoop op een mooie Noord-Hollandse derby”

Vanavond staat dé derby van Noord – Holland tussen FIQAS/Aalsmeer en KRAS/Volendam op het programma. Al twee keer eerder speelden de respectievelijke nummers 5 en 6 van de BENE League dit seizoen tegen elkaar. Daarbij wonnen de ploegen opvallend genoeg beide hun uitwedstrijd. In Volendam werd het 27 – 30 voor Aalsmeer en in Aalsmeer werd het 25 – 27 voor Volendam.

Advertentie

Aalsmeer moet het vanavond doen zonder Samir Benghanem. De cirkelloper heeft een kneuzing in zijn hand. Volendam verschijnt naar verwachting wel compleet aan de wedstrijd.

20151212-4X6A2548

“Volendam wordt voor ons de eerste echte beproeving deze play offs.”

Aalsmeer-speler Nils Dekker liet aan Handbal Inside weten: “Ik hoop op een mooie Noord – Hollandse derby. Volendam wordt voor ons de eerste echte beproeving deze play offs, maar ik heb er wel vertrouwen in. We zitten in een goede flow door het succes in de Challenge Cup.”

Geus

“Tegen Aalsmeer zal het publiek dan ook een veel agressiever Volendam te zien krijgen.”

Bij Volendam is er tevens vertrouwen in een goede afloop, al werden er vorig weekend nog wel punten gemorst bij Hurry Up. Leon Geus vertelt: “Onze vorm is goed in het nieuwe jaar. Tegen Sasja uit hebben we een hele goede pot gespeeld en ook tegen Bocholt thuis haalden we het grootste gedeelte van de wedstrijd ons niveau. Daarna wonnen we nog van Tachos. Tegen Hurry Up waren we simpelweg niet scherp genoeg en konden we onvoldoende de duels aangaan in de aanval. Tegen Aalsmeer zal het publiek dan ook een veel agressiever Volendam te zien krijgen. Wat we tekort kwamen tegen Hurry Up zullen we aanstaande zaterdag tegen Aalsmeer wel moeten meebrengen.”

De wedstrijd tussen FIQAS/Aalsmeer en KRAS/Volendam begint vanavond om 19:15 uur en is live te volgen via de livestream.

Foto: Jaap van der Pijll, Handbalfoto.nl

banner

Advertentie

Join the discussion 3 Comments