Skip to main content

“De droom is nog zo groot om naar de Spelen te gaan”

Het Nederlands team is nog niet van Lois Abbingh (30) af. “Dat ik hier ben betekent ook dat ik het nog leuk vind.”

Advertentie

Als aanvoerder stapte Abbingh donderdagavond tijdens het oefenduel met Tsjechië het veld op. Een bijzonder moment voor de linkeropbouwer die na bijna een jaar, in september 2022 beviel ze van haar zoon Lev, weer het tenue van Oranje droeg.

Eindtoernooi in 2024
“Nee, het Nederlands team is nog niet van me af”, vertelt Abbingh. “Natuurlijk moest ik eerst aankijken hoe het allemaal te combineren viel en we zijn pas een aantal dagen onderweg. Dat ik hier ben betekent ook dat ik het nog leuk vind.”

Ze verklapt: “De droom is nog zo groot om naar de Spelen te gaan. Met heel veel meiden praten we over dat toernooi.” In 2024 is het eindtoernooi in Parijs.

Rio en Tokio
Abbingh, die vanaf de zomer voor het Noorse Vipers Kristiansand gaat spelen, was er in 2016 en 2021 ook al bij. “Dat waren wat vreemde toernooien. Als ik aan Rio denk overheerst de teleurstelling van de vierde plaats. Twee jaar geleden in Tokio was er geen publiek. Drie keer is scheepsrecht?”

In een jaar tijd stopten internationals als Debbie Bont, Nycke Groot en Martine Smeets. Abbingh laat zich vanavond gewoon weer in uitverkocht Eindhoven zien wanneer Nederland in de Golden League Noorwegen treft. Oranje sluit het oefentoernooi morgenmiddag om 17:00 af tegen Denemarken.

Advertentie