Skip to main content

De harde keuzes van Richardsson

By 1 januari 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De EK-selectie van de Oranjemannen telt liefst zes debutanten. De harde keuzes van bondscoach Erlingur Richardsson.

Advertentie

Doel: Bart Ravensbergen en Dennis Schellekens wel, Mark van den Beucken niet
Gerrie Eijlers is gestopt en zo moest de technische staf in aanloop naar het EK op zoek naar een nieuwe sparringpartner voor Ravensbergen. Na een degelijke EK-kwalificatiefase heeft Van den Beucken de concurrentiestrijd van goalie van Volendam Dennis Schellekens verloren.

Linkerhoek: Rutger ten Velde en Jeffrey Boomhouwer wel, Tommie Falke niet
Ook op deze positie een gestopte routinier, Tim Remer, én debutant in de vorm van Ten Velde. De penaltyspecialist van TuS Ferndorf viel in 2020 nog af, maar krijgt nu de voorkeur boven Tommie Falke van Sporting Pelt.

Linkeropbouw: Ephrahim Jerry en Jasper Adams wel, Jorn Smits niet
Door een blessure moet Smits afzien van EK-deelname. Jerry blijft keuze één op de schutterspositie en Adams kan op links gezien worden als zijn stand-in. Beide ook in de punt van de dekking inzetbaar.

Advertentie

Middenopbouw: Luc Steins, Dani Baijens, Ivar Stavast en Florent Bourget wel, Niko Blaauw niet
Flink veel mogelijkheden op de positie waar Steins doorgaans de touwtjes in handen heeft. Baijens, die sinds zijn overstap naar ASV Hamm-Westfalen steeds beter speelt, met zijn power ook op linkeropbouw inzetbaar.

Cirkelpositie: Samir Benghanem en Ivo Steins wel, Evert Kooijman niet
Door de blessure van Kooijman al snel uitgemaakte zaak. In Gdansk de meeste speelminuten voor Benghanem. De beweeglijke Steins van LIONS handig bij spelen zeven tegen zes.

Rechteropbouw: Kay Smits en Tom Jansen wel, Niels Versteijnen niet
Misschien wel de grootste verrassing in de EK-ploeg: Jansen voor Versteijnen. Laatstgenoemde was er twee jaar geleden in Trondheim wel bij. Nu niet helemaal fit en Jansen heeft tijdens de 4 Nations Cup zijn kans gegrepen.

Rechterhoek: Bobby Schagen en Alec Smit wel, Sander Visser niet
Aanvoerder Schagen wordt in Boedapest door Smit bijgestaan. Twee jaar geleden koos Richardsson nog voor één rechterhoekspeler en op de rechteropbouwpositie meer keuze. Nu gaat Smit op voor zijn EK-debuut.

Verdediger: Robin Schoenaker en Iso Sluijters wel, Patrick Miedema niet
Het lange middenblok van Oranje zal op het EK in oorlogssterkte te zien zijn. Ook Benghanem daar inzetbaar. Omgekeerd is Sluijters ook in balbezit een optie op de rechteropbouw.

Foto: FotoReza

Advertentie