Skip to main content

De Hoop volgt in Emmen Weerman op

Martin de Hoop (44) is de nieuwe hoofdtrainer van E&O en volgt in Emmen Harrie Weerman op.

Advertentie

De oud-speler van de groen-witten komt over van Hurry-Up. In Zwartemeer was De Hoop afgelopen seizoen assistent van Joop Fiege in de BENE-League. Ook had hij de reserves, uitkomend in de eerste divisie, onder zijn hoede.

Na één seizoen doet Weerman alweer een stapje terug. De 76-jarige clubman hielp E&O een jaar geleden uit de brand en maakt vanaf de zomer plaats.

DOS en TuS Haren
De Hoop heeft als hoofdtrainer ervaring bij DOS uit Emmer-Compascuum en in Duitsland. Bij TuS Haren was de voormalig hoekspeler succesvol door naar de Oberliga te promoveren.

Tegenover RTV Drenthe laat De Hoop weten de zesde plaats van afgelopen seizoen in de eredivisie te willen overtreffen: “Dat zou mooi zijn. Plaats vier of zelfs drie. Dan hebben we het heel goed gedaan.”

Na interesse in Wennink
E&O blijft grotendeels intact. Een aantal sterkhouders van de Emmenaren gaat bij samenwerkingspartner Hurry-Up op papier staan zodat zij in de BENE-League kunnen bijspringen. Die constructie is na vergaande interesse van de oranje-zwarten in linkerhoekspeler Michael Wennink bedacht.

Advertentie