Skip to main content

De Knegt na kwaliteitsinjectie: “We willen een finale halen”

Met veel genoegen zag Nick de Knegt (25) aan dat zijn club Tongeren zich in de zomer versterkte met Arber Qerimi, Nathan Bolaers, Florian Glesner en landgenoot Sverre Jansen. De BENE-Leagueploeg van de Zoetemeerse doelman wil terug naar de top. 

Advertentie

Het Belgische bolwerk Tongeren zakte twee seizoenen geleden, na het vertrek van een aantal basiskrachten, prompt ineen. De Knegt zag zijn kans schoon zich aan te sluiten bij de wit-zwarten. “Via Quintus kwam ik, met weinig ervaring in de BENE-League, terecht bij Tongeren. Ik zag me bij deze club speelminuten en progressie maken. Ik werd onderdeel van een tussenjaar. De club wilde op een gezonde manier een goede basis creëren om terug te keren naar de top”, legt de goalie uit.

Tijdens het zogenoemde tussenjaar speelde Tongeren, dat een aantal jaren geleden nog favoriet voor de eindzege in de grensoverschrijdende topcompetitie was, zich veilig. Met veel onbekende en buitenlandse spelers om zich heen maakte De Knegt een leerzaam seizoen door. “Ik heb vooral buiten het veld mijn intelligentie kunnen laten zien”, begint hij cryptisch. “Sommige nieuwelingen wisten nog niet eens hoe ze een salade moesten maken, snap je? Ondanks dat ik in Nederland voornamelijk eredivisie had gespeeld, was ik bij Tongeren een van de ervaren jongens. De rust die ik heb, heb ik proberen over te brengen op de jonge jongens.”

Balans
“Ik kan vrij goed schakelen tussen concentratie en ontspanning. Daarin heb ik mijn teamgenoten proberen te helpen. We hebben langzaam de aansluiting met de Belgische en Nederlandse top proberen te vinden”, gaat De Knegt verder. “Door de gerichte versterkingen van deze zomer beschikken we weer over flink wat ervaring. Het team is meer in balans. Als er zo nog een oudere speler bijkomt kan ik me tijdens de potjes voetbal weer bij het jonge team voegen.”

Advertentie

“De club wil weer bij de top horen”, verklapt hij. “Het terughalen van Arber, die in Kroatië in de Champions League heeft gespeeld, zegt veel. Het is fijn en geruststellend dat, dat soort jongens binnen je team rondlopen. Maar ik denk ook dat een jongen als Sverre Jansen bij Tongeren tot bloei kan komen.”

Finalewedstrijd
Tongeren wil de wens weer bij de grote jongens te horen door een scherpe doelstelling kracht bijzetten. De Knegt tot slot: “We willen een finale halen. We roepen niet dat we een prijs willen pakken, omdat je tijdens een finalewedstrijd nooit kan bepalen wie gaat winnen. Tongeren moet er dit seizoen wel eentje spelen.”

Foto: FotoReza

Advertentie