Skip to main content

De knie van jeugdinternational Pol doet het weer, maar vooral is hij mentaal getest

Op je handen zitten is lastig, zeker als 18-jarige met heel veel energie en bewijsdrang. Jeugdinternational Jorick Pol heeft een kruisbandblessure overleefd en wil nu doorbreken bij Hurry-Up.

Advertentie

De dag dat het mis ging voor Pol is hij niet vergeten. “14 april 2022. Tijdens een trainingsweek met Jong Oranje in Portugal”, lepelt de lange doelman zo op. “Ik was boos en teleurgesteld.”

Al in de C-jeugd kwam hij erachter aanleg te hebben voor keepen en toen bleef de Emmenaar ook nog groeien. “Maar door de knieblessure leek alles even weg te vallen”, legt Pol uit. Niet makkelijk voor een gretige tiener. “Twee weken eerder mocht ik bij het ontbreken van Boris Tot tegen LIONS nog aansluiten bij de hoofdmacht van Hurry-Up.”

Mentaal geprikkeld
Negen zware, maar ook leerzame maanden op afstand volgden voor de jeugdinternational. “Natuurlijk is het lastig om vanaf de kant te moeten toekijken. Zeker als het bij je team niet loopt. Dan wil je helpen”, vertelt hij. “Al drie weken na mijn operatie liep ik zonder krukken en eenmaal terug op de training kon ik veel bewegingen snel weer maken. Rennen, stappen, draaien. Toch mocht ik van de fysiotherapeut nog niet tussen de palen staan.”

Advertentie

“Op mentaal gebied heb ik veel geleerd. De fysiotherapeut heeft me gepusht. Waar ik in het verleden bij een tegenslag nog wel eens wilde opgeven, heb ik geleerd door te zetten”, vertelt Pol. “Als ik moet hardlopen ga ik door tot ik écht niet meer verder kan en op de grond neerval.”

Rentree in eerste divisie
Afgelopen weekend maakte hij zijn rentree in de reserveploeg van Hurry-Up uitkomend in de eerste divisie. “We stonden vier achter en in de tweede helft mocht ik invallen. Meteen maakte ik drie stops en uiteindelijk hebben we met vier verschil weten te winnen!”, is Pol uitgelaten. “Wat ik ook tijdens de revalidatieperiode heb geleerd? Naar mensen te luisteren. Niet alleen maar eigenwijs zijn, maar goed bedoelde adviezen aannemen.”

“Ik heb al een appje naar de jeugdbondscoach gestuurd en geef een seintje als ik weer volledige wedstrijden kan keepen. Ik sta nog op de lijstjes”, is Pol, bijna twee meter lang, opgelucht. “Binnenkort hoop ik bij de combinatieploeg met E&O speelminuten in de eredivisie te gaan maken. In de zomer ga ik graag de strijd aan met de keepers van Hurry-Up.”

In de voorbereiding
De contracten bij de BENE-Leagueploeg van Boris Tot en David Ferreira lopen af. “In de voorbereiding ga ik knallen. Ik heb veel tijd in het krachthonk doorgebracht, voel me sterk en heb het vertrouwen in mijn lichaam helemaal terug”, besluit Pol. “Mijn doel is om het eerste team van Hurry-Up te halen.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie