Skip to main content

De Kuyper maakt er zes tegen SC Magdeburg: “Mooie kers op de taart”

By 18 oktober 2022Voorpagina

Het is Sydney Uni vanmiddag niet gelukt van houder van de IHF Super Globe SC Magdeburg te winnen. Wel viel Nick de Kuyper (rechts op de foto) op door het maken van zes doelpunten.

Advertentie

In Saoudi-Arabië begon De Kuyper nog op de bank, maar na een kwartier maakte de oud-speler van Bevo zijn eerste minuten voor Sydney Uni. In 45 minuten tijd vond gelegenheidsspeler De Kuyper vanaf de linkeropbouw zes keer het net van titelhouder en kampioen van Duitsland.

Tik op neus Smits
Mede door drie doelpunten van Kay Smits en zeven van teamgenoot Lukas Mertens ging de zege in de groep naar SC Magdeburg: 41-23 (20-8). De rechteropbouwer van Oranje vond het weerzien met De Kuyper, beide spelers kennen elkaar uit de BENE-League, minder plezierig. Na rust raakte De Kuyper tijdens een schijnbeweging de neus van Smits waarna laatstgenoemde verzorgd moest worden.

“Doelman Maikel Takken had me al vaker gevraagd mee te doen met Sydney, maar ik had altijd verplichtingen bij Bevo. Dit jaar was ik gestopt en toen kwam de vraag opnieuw. Ik vond het wel een mooie kers op de taart om zoiets mee te maken”, licht De Kuyper toe. “Om te laten zien dat ik een potje kan spelen.”

Advertentie

In 2013 nog op het WK voor jeugd
Ook landgenoot nummer drie Takken maakte in de partij tussen Sydney Uni en SC Magdeburg zijn opwachting. Hij stond tussen minuut 30 en 40 even onder de lat van de Australiërs. Morgen een nieuwe kans voor Takken zijn stempel op het spel van de kampioen van Oceanië te drukken. Sydney Uni neemt het om 15:45 op tegen thuisploeg Al-Khaleej.

Takken: “In 2013 hebben we voor het laatst samen gespeeld op het WK voor jeugd. Daarna ben ik naar Australië verhuisd waar ik inmiddels getrouwd ben. Dit is mijn vierde IHF Super Globe met Sydney Uni. Moet deze week wel wennen aan het Nederlands praten met Nick, maar we genieten vooral samen van de ervaring.”

Donderdagavond
Kanshebber SC Magdeburg laat zich donderdag weer zien tijdens de IHF Super Globe. Smits en consorten sluiten de poulefase donderdagavond om 18:00 af tegen Al-Khaleej.

Advertentie