Skip to main content

De Kuyper valt in bij TV Emsdetten

De 31-jarige Nick de Kuyper speelt tot het einde van de promotiestrijd in de derde Bundesliga voor TV Emsdetten.

Advertentie

Na bij een jaar gestopt te zijn gaat de oud-speler van Bevo bij het team waar landgenoot Robin Jansen speelt invallen. TV Emsdetten kampt met blessureleed en Jansen liet de naam van zijn voormalige ploegmaat De Kuyper bij het bestuur van zijn Duitse club vallen.

“Ze zochten een speler voor in het middenblok die in de snelle tegenaanval op de linkeropbouw mee zou kunnen lopen”, legt De Kuyper uit. “Robin belde me en na een nachtje slapen begon er wel iets te kriebelen. Daarna werd ik voor een proeftraining uitgenodigd.”

Sydney Uni HC
Bij TV Emsdetten viel De Kuyper in de smaak. “De coach was tevreden. Hij vroeg of ik gezien de situatie alsjeblieft zou willen aansluiten. Na overleg met mijn werkgever ga ik de aankomende zes weken voor de club spelen. Halverwege de werkweek rij ik naar Duitsland en daar blijf ik dan tot en met de wedstrijddag.”

Advertentie

“Een jaar geleden besloot ik in Panningen te stoppen, omdat ik in de BENE-League alles wel gezien had”, vertelt De Kuyper. “In 2022 heb ik met Sydney Uni HC meegedaan aan de IHF Super Globe. Daar kwam ik ook in contact met spelers die actief waren geweest in de tweede en derde Bundesliga. Die vertelden over de sportcultuur in Duitsland en eigenlijk heb ik het altijd al jammer gevonden dat ik dat nooit heb meegemaakt.”

EHV Aue
Daar gaat tot het einde van het seizoen verandering in komen. De Kuyper besluit enthousiast: “In een poule met andere promotiekandidaten speelt TV Emsdetten om een plaats in de tweede Bundesliga. De hal zal vol zijn. Dit zijn de belangrijkste wedstrijden van het jaar!”

Afgelopen zaterdag tijdens de openingszege van TV Emsdetten op HC Oppenweiler/Backnang (32-25) moest De Kuyper in afwachting van zijn internationale overschrijving nog vanaf de tribune toekijken. Na groen licht uit Australië is hij morgenavond wel inzetbaar. Dan gaat TV Emsdetten bij EHV Aue op bezoek.

Foto: FotoReza

Advertentie