Skip to main content

De laatste partij met Duitsland verloor Oranje

By 17 december 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Nederland sluit vanmiddag om 13:00 het wereldkampioenschap af tegen Duitsland. De winnaar van de pot in Herning wordt vijfde van de wereld.

Advertentie

De buren spelen niet alleen om positie vijf, maar ook een gunstigere route richting de Spelen van 2024 in Parijs. De winnaar van het treffen kan namelijk rekenen op voordelen bij de poule-indeling voor het OKT in april.

28-36 verlies
De laatste keer dat Nederland en Duitsland tegenover elkaar stonden was op het EK van 2022. In de hoofdfase verrasten de buren door met 28-36 te winnen. Acht maal scoorde Alina Grijsseels voor de Duitsers en met 28 goals is zij de huidige topschutter van de opponent.

Waar Nederland bij de laatste acht door finalist Noorwegen werd gestuit (23-30), ging Duitsland een dag later tegen het reeds uitgeschakelde Zweden ten onder: 20-27 (6-16). In de kwartfinale wist de ploeg van Markus Gaugisch pas na veertien minuten te scoren.

Advertentie

De aanstaande tegenstanders wisten hun laatste WK-wedstrijd te winnen. Duitsland rekende af met Tsjechië (32-26) en de Oranjedames klopten Montenegro met 25-28.

Zoë Sprengers
Een aantal speelsters van de nationale ploeg speelt in Duitsland. Dat zijn onder andere Kelly Dulfer (foto) en Inger Smits. Het duo speelt net als spelbepalers van Duitsland Xenia Smits voor landskampioen SG BBM Bietigheim.

Doelvrouw Tess Lieder en Zoë Sprengers staan bij de huidige nummer vijf van de Bundesliga onder contract: Borussia Dortmund. De hoekspeler van de twee zal vanmiddag ontbreken. Sprengers botste vrijdag tijdens de warming-up voor de partij met Montenegro met Tamara Haggerty en vreest voor een neusbreuk.

Lees ook: Molenaar sluit aan voor slot van WK

Foto: FotoReza

Advertentie