Skip to main content

De laatste van De Haan voor E&O is ook de belangrijkste

De beslissing in de degradatiepoule valt zaterdagavond. De laatste wedstrijd van cirkelspeelster Benthe de Haan in het groen-wit van E&O moet de belangrijkste in zes jaar tijd voor de 26-jarige Groningse worden.

Advertentie

Bij winst op Volendam zijn de Emmenaren zeker van nog een jaar in de eredivisie. “Als het zover komt ga ik dat jaar niet meer meemaken, want het klopt. Ik stop”, vertelt De Haan.

Toen E&O in 2018 degradeerde naar de eerste divisie kwam de cirkelspeelster over van tweede divisionist V&S. “Met één doel: in de eredivisie spelen. Dat is gelukt en dus is het tijd voor andere dingen. Mijn vriendin heeft me overgehaald te gaan racefietsen en ook wil ik meer tijd in mijn werk als scheepsbouwkundige steken.”

Twee keer PSV
De Haan heeft haar portie eredivisie dit seizoen gekregen. Van de 22 competitiewedstrijden verloor E&O er 21. “We hebben een behoorlijke dip gehad en een trainerswissel. Dan moet je blijven geloven in elkaar en dat is best lastig. Toen ben ik wel eens met een zwaar gevoel in de auto richting Emmen, een uurtje rijden, gestapt.”

Advertentie

“Ook de eerste twee wedstrijden in de nacompetitie gingen op het laatst verloren”, vervolgt De Haan. Een vervelend eind van haar carrière zat eraan toe komen. Tot E&O de geest kreeg en achtereenvolgens PSV, nog eens PSV en vorige week het al veilige DSVD versloeg. “Eindelijk konden we het tot het eind volhouden. Niets is mooier dan ergens samen veel tijd in steken en winnen.”

Ook Tessa Hilbrands
Voor de slotronde heeft E&O één punt meer dan de hekkensluiter uit Eindhoven. “Het zelfvertrouwen is gegroeid. Nu kunnen we een wedstrijd uitspelen en hebben lijfsbehoud in eigen hand. Het zou geweldig voor de meiden zijn.”

Naast De Haan zwaait ook hoekspeler Tessa Hilbrands met Volendam op bezoek af. Verder worden invallers Jan Gerald Mulder en Harrie Weerman door E&O bedankt. “Verder lijkt het eerste team intact te blijven”, besluit De Haan. Ze heeft de knoop dan al wel doorgehakt, maar blijft begaan met de ploeg. “Er kan doorgebouwd worden. Hopelijk op het hoogste niveau.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie