Skip to main content

De laatste wedstrijd in Griekenland verloor Oranje

De Oranjemannen openen de jacht op een WK-ticket vanmiddag in Griekenland. Nederland is gewaarschuwd, want de laatste partij in het Zuidoost-Europese land ging verloren.

Advertentie

Op 16 oktober 2022 eindigde Griekenland – Nederland in 32-28 voor het thuisland. Door een zege op Kroatië en gelijkspel in Osijek werd de nationale ploeg in EK-kwalificatiegroep 5 alsnog eerste.

Als een van de beste nummers drie plaatste ook Griekenland zich voor het Europees kampioenschap. Afgelopen januari verloor de aanstaande opponent drie groepswedstrijden. De blauwhemden trokken tegen Denemarken, Portugal en Tsjechië aan het kortste eind en eindigden zo voorlaatste op het EK.

Griekse blikvangers
Christos Kederis scoorde in de EK-poule de meeste goals voor Griekenland. De linkerhoekspeler maakte veertien uit achttien.

Ook doelman Petros Boukovinas van het Duitse TV Grosswallstadt is bij de Grieken een blikvanger. Hij stopte een jaar geleden in Almere tien ballen, 32-26 voor Oranje, en gaat vanaf de zomer voor het HSC 2000 Coburg van landgenoot Anel Mahmutefendic spelen.

Matthias Dorgelo
Bij de Oranjemannen kan doelman Matthias Dorgelo in Kozani zijn officiële entree maken. De keeper, van oorsprong een Deen, heeft gekozen voor Nederland uit te komen. In de zomer wisselt Dorgelo van club. Hij verlaat GOG en sluit aan bij competitiegenoot SonderjyskE.

Griekenland – Nederland begint vanmiddag om 16:15 en is te zien op de website van de NOS. De return is vier dagen later in Eindhoven.

Lees ook: Griekenland – Nederland op website van NOS

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie