Skip to main content

De lange armen en benen van Versteijnen

By 10 april 2019Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Niels Versteijnen is het jongste lid van de selectie van de Oranjemannen. Bondscoach Erlingur Richardsson is gecharmeerd van de 19-jarige linkshander. Ook tegen Slovenië doet de IJslander een beroep op de lange armen en benen van Versteijnen.

Advertentie

Tijdens de start van de EK-kwalificatiereeks in de herfst van 2018 maakte het thuispubliek kennis met Niels Versteijnen. De staf van Oranje heeft de jongeling er graag bij. “Ze willen me inzetten bij de dekkingsvorm 5-1. Ik heb, net als Ephrahim Jerry, lange armen en benen. Zo moet ik de aanval van de tegenstander verstoren”, vertelt Versteijnen.

Bij Tachos debuteerde hij op zeer jonge leeftijd in de eredivisie. Afgelopen zomer vertrok hij naar Duitsland. Met de opleidingsploeg van SG Flensburg-Handewitt is Versteijnen actief in de derde Bundesliga. “Met mijn stap naar het buitenland heb ik aan de bondscoach laten zien dat ik meer wil”, gaat hij verder. “Ik wil graag aan mezelf werken.”

SG Flensburg-Handewitt
Over de grens kent Versteijnen een uitstekend debuutjaar bij SG Flensburg-Handewitt. “Ik heb eigenlijk alleen in het begin wat tijd nodig gehad om me aan te passen aan het land en het spel. Heel snel heb ik kunnen laten zien waartoe ik in staat ben”, vertelt Versteijnen. “Ik ben een van drie opbouwers in de basisopstelling. Dat had ik niet verwacht. Ik maak heel veel speelminuten en ben belangrijk.”

Advertentie

Met de reserveploeg van de Bundesliga-club vecht de international tegen degradatie. “Met nog drie duels te gaan staan we net onder de streep. Maar ik schat in dat we nog vier punten kunnen halen”, kijkt de Zuiderling stiekem vooruit. Ook speelt hij wedstrijden met de A-junioren van SG Flensburg-Handewitt. “Samen met Lars Kooij hebben we ons onlangs geplaatst voor de kwartfinale om het landskampioenschap.”

Potentie
Deze week traint Versteijnen met de grote mannen. “Veel jongens spelen in de top. De Bundesliga of in Denemarken. Een eer dat ik daartussen mag staan”, is Versteijnen opgewekt. Hij voert veel gesprekken met assistent Edwin Kippers. “Ze zien potentie in me. Doordat ik er op jonge leeftijd bij ben, kan ik veel ervaring op doen voor in de toekomst.”

Op donderdagavond komt Nederland in de strijd om het EK in 2020 groepshoofd Slovenië voor het eerst tegen. In Almere klinkt het eerste fluitsignaal om 19:30. “Ze zijn deze week de favoriet, maar er heerst binnen de groep een goede stemming”, besluit Versteijnen. “Als we ons aan onze afspraken houden kunnen we verrassen.”

Zondagmiddag om 17:00 is de return in Celje. Beide duels zijn te zien op Ziggo Sport.

Foto: FotoReza

Advertentie