Skip to main content

De Lange en Volendam hebben veel meer spreektijd gekregen

In de BENE-League speelden Rookie van Mizuno Evan de Lange (18) en Volendam nog een bijrol. In aanloop naar de seizoensfinale hebben de Noord-Hollanders veel meer spreektijd gekregen. “Dit is echt een bouwjaar.”

Advertentie

Ten koste van Aalsmeer heeft Volendam in de slotronde van de HandbalNL League een finaleticket gescoord. Zondagmiddag gaan doelman De Lange en consorten bij favoriet LIONS op bezoek. “Uit winnen en thuis kampioen worden is het ideale scenario”, aldus de doelman.

De Lange weet dat LIONS na negen zeges in de kampioenspoule in het voordeel is, maar in de gewonnen bekerfinale heeft Volendam vertrouwen getankt. “Één wedstrijd, maak het of kraak het. Dat is goed gekomen”, vervolgt De Lange. Met veel stops werd hij tegen Hurry-Up het hoofdkarakter. “Ik was zenuwachtig voor die wedstrijd en we wonnen. De spanning voor aanstaande zondag bouwt zich op, maar ik denk dat we als ploeg daar weer beter mee om weten te gaan.”

Nog in de A-jeugd
Vorig jaar werd De Lange met Quintus nog laatste in de competitie. “Anderhalf jaar geleden speelde ik nog in de A-jeugd”, maakt de keeper het verhaal nog sterker. “Het is allemaal heel snel gegaan. Ik zit bij Volendam op m’n plek en ben vooral blij met wat ik heb. Ik ben pas 18 en moet nog niet om me heen willen kijken.”

Advertentie

In Noord-Holland heeft hij een doorlopend contract. “Dit is echt een bouwjaar. Voor mij en de hele ploeg. In de BENE-League hebben we echt matige wedstrijden gehad. In de HandbalNL League en bekercompetitie ging het al veel beter. Nu hebben we ook nog de finale gehaald. Daar had niemand na de eerste seizoenshelft op gerekend.”

Hinskens en Eijlers
De laatste ontmoeting tussen LIONS en Volendam ging met 32-29 naar de oranje-zwarten. “We kijken veel video en worden op fouten gewezen. Die hebben we gaandeweg het seizoen recht proberen te zetten”, legt De Lange uit. “Zo ben ik een avond vaker bij de club gaan trainen. Op donderdag verlaat ik de HandbalAcademie om in Volendam vaker schoten van BENE-Leagueniveau te krijgen.”

De aanpak van regisseur van Volendam Geert Hinskens lijkt te werken en daarom blijft hij ook de aankomende twee seizoenen in het vissersdorp aan het roer. Goed nieuws voor De Lange, want Hinskens was bij Quintus al van de jeugdinternational gecharmeerd. De Lange: “Ook ben ik blij met Gerrie (Eijlers, red.) als keeperstrainer.”

Showtime
“Eerder dit jaar zijn we in Sittard weggespeeld”, herinnert De Lange zich. Dat moet zondagmiddag vanaf 14:00 anders. Dan is het showtime. “De afgelopen maand hebben we vooral laten zien er op belangrijke momenten te staan. Daar wil ik graag aan meewerken.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie