Skip to main content

De Maat stopt bij Aalsmeer

Cirkelspeler Max de Maat (26) gaat aan het einde van het seizoen stoppen bij Aalsmeer. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Advertentie

Hij kan het niet langer opbrengen om al zijn vrije tijd aan de trainingen en de wedstrijden van de landskampioen te besteden. Vier seizoenen geleden ruilde De Maat Quintus in voor Aalsmeer.

Vriendin bij Velo
“Ik ben er wel aan toe om niet meer elk weekend verplichtingen te hebben en steeds weer in de bus te zitten”, aldus de dekkingspecialist. Zijn vriendin Angelique van Duijvenbode speelt met Velo in de eredivisie en De Maat wil vaker in Wateringen komen kijken.

Lotman verwacht dat clubs in Zuid-Holland nog wel een poging gaan wagen de cirkelspeler te lokken. “Ik sluit nog niet definitief uit dat ik niet meer ga handballen, maar op dit moment heb ik de beslissing genomen om te stoppen”, besluit De Maat.

HandbalNL League
Met Aalsmeer, dat Destin van Dijk aan Bevo kwijtraakt, is De Maat nog in de race om de landstitel. Na zeven wedstrijden bezetten de Noord-Hollanders op plaats twee in de HandbalNL League. De top-2 speelt in juni in de best-of-three om de schaal.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie