Skip to main content

De Vreede over visite: “We gaan ze gek maken”

Uitgerekend op de vloer van runner-up Quintus kan Houten zaterdagavond eredivisiekampioen van de eredivisie worden. Dat wil Marc de Vreede (29) niet toelaten. 

Advertentie

Met nog twee speelrondes te gaan is het verschil tussen aanstaande tegenstanders vier punten in het voordeel van Houten. “Zij kampioen in onze hal? Dan is mijn laatste thuiswedstrijd wel heel pijnlijk!”, vertelt De Vreede.

Grens opzoeken
De opbouwer van Quintus gaat stoppen. “Ik heb twee jonge zoons en na vijftien jaar in selecties en vaak trainen is het tijd voor andere dingen. Bijvoorbeeld vrienden die ik vanwege de sport vaak heb moeten afzeggen”, vervolgt de Hagenees. “Na seizoenen in de eredivisie is het goed geweest.”

Met gezin, familie en vrienden op de tribune tijdens De Vreede’s laatste keer in Kwintsheul gaat hij nog één keer alles geven. En dat betekent bij de spelverdeler soms de grens opzoeken. “Ik wil nog wel eens in iemands hoofd kruipen. Voor het nemen van een strafworp iets in een oor fluisteren. Alles voor de winst.”

Gek maken
“Houten mag echt geen kampioen bij ons worden”, is De Vreede dan ook stellig. “Dat doen ze maar in de week erop tegen Aalsmeer 2. Lekker in hun eigen halletje. Ik wil hen tijdens mijn laatste keer thuis niet hossend van het veld zien gaan.”

De Vreede besluit met een grijns: “Ze mogen dan wel meer kwaliteit hebben, maar we gaan ze gek maken. Houten heeft weinig fans in Nederland. Alles moeten we uit de kast halen.”

Foto: FotoReza

Advertentie