Skip to main content

De Vries kiest voor nieuwe uitdaging in Duitsland

Jelmer de Vries (22) gaat Volendam verlaten. De opbouwer uit Leeuwarden kiest voor een nieuwe uitdaging in Duitsland.

Advertentie

De Vries sluit in de zomer aan bij VfL Fredenbeck. De club, een half uur vanaf Hamburg en in de buurt van het Buxtehuder SV van zijn vriendin Isa Ternede, is actief in de derde Bundesliga.

Cometas
“Ik ben trots op mijn overstap op zestienjarige leeftijd van Friesland naar Volendam. Hoewel het aanvankelijk zwaar was”, vertelt De Vries op de website van Volendam. Hij kwam in 2018 over van Cometas. “Als snel voelde ik me thuis bij de club. Het was een geweldige tijd.”

De lange schutter hoopt met de oranje-zwarten om de landstitel te spelen. Na twee speelrondes in de HandbalNL League staat Volendam achter LIONS gedeeld tweede. De top-2 plaatst zich voor de best-of-three om de schaal.

Zijn volgende club VfL Fredenbeck staat in Duitsland op de linke vijftiende plaats. In derde Bundesliga Noord-West doet het TV Emsdetten van landgenoten Robin Jansen en Lars Kooij mee om de titel.

Jerry en Schneider
Volendam moet de markt op, want eerder besloten opbouwer Ephrahim Jerry en Lucas Schneider de Noord-Hollandse topclub te verlaten. Waar eerstgenoemde stopt, keert de Duitse rechteropbouwer terug naar zijn thuisland.

Foto: FotoReza

Advertentie