Skip to main content

“De wil om met LIONS weer Nederlands kampioen te worden is groot”

Voor het eerst sinds 2017 moet de schaal deze maand weer mee naar Zuid-Limburg. Dat is het plan van LIONS. Daarna gaat sterkhouder Jasper Adams (33) stug door en dat was eerst niet de bedoeling.

Advertentie

Als koploper met een knappe voorsprong op de concurrentie was LIONS enkele speelrondes voor het einde van de HandbalNL League niet alleen al finalist, maar ook zeker van het thuisvoordeel in de best-of-three. Zondagmiddag komt uitdager Volendam langs in Sittard en als het tot een derde wedstrijd komt is ook die in Zuid-Limburg. “Het gevoel is dan ook goed”, opent Adams het gesprek.

Vorig jaar moest LIONS Volendam en uiteindelijke winnaar Aalsmeer voor laten gaan en het seizoen daarvoor ontbrak Adams door een schouderblessure in de eindstrijd. “Het is voor mij alweer even geleden. Die best-of-three is bijzonder. Nog meer speciaal dan de strijd om de BENE-League. De thuisspelende ploegen maken er voor eigen publiek vaak een spektakel van. Ook Volendam pakt vaak uit.”

Perfecte afsluiting
Dat weet Adams maar al te goed, want vijf jaar lang speelde hij voor de aanstaande opponent in de finale. “Ik ben deze week al gebeld door de plaatselijke krant van Volendam. Dat roept herinneringen op. Ik vind het een mooie finale. LIONS snakt naar de landstitel. Het zou een perfecte afsluiting zijn voor Christoph.”

Advertentie

Adams heeft het over hoofdtrainer Jauernik die naar Oostenrijk vertrekt. De ‘BOT’ met Volendam is in tegenstelling tot wat hij eerder besloot niet de laatste maand van Adams in het tenue van LIONS. “Ik plak er nog een seizoen aan vast en ga daarna van jaar tot jaar bekijken”, aldus de linkeropbouwer.

Basisafspraken gemaakt
“De club is blij dat ik doorga. Met Lambert Schuurs voorop”, lacht Adams. De recordinternational en staflid van de Limburgers weet dat Adams vooral in verdedigend opzicht heel moeilijk te vervangen is voor LIONS. Daarbij aast positiegenoot Robin Leunissen op een transfer naar het buitenland. Adams: “De goed georganiseerde dekking is onze kracht. Christoph heeft basisafspraken in ons spel gebouwd waardoor we vaak het initiatief in de wedstrijd hebben. Als we ons niveau halen, weten we dat we ver komen.”

In de HandbalNL League won LIONS negen van de tien wedstrijden. Alleen de voorlaatst, uitgerekend in en tegen Volendam, ging verloren. “De wil om met LIONS weer Nederlands kampioen te worden is groot. De hele club kijkt uit naar zondag.”

Foto: FotoReza

Advertentie