Debutant Falke: “Wat anders dan Barger-Oosterveld”

0

Linkerhoekspeler Tommie Falke debuteert in Oranje. De veel scorende speler van eredivisionist Hurry-Up is door bondscoaches Joop Fiege en Gino Smits uitgenodigd mee te gaan op een oefentrip naar Qatar. De bescheiden Drent ziet erg uit naar de ervaring: “Ik ga gewoon laten zien wat ik kan”. 

Stiekem erg trots was de 22-jarige Falke toen hij de uitnodiging op z’n digitale deurmatje vond. “Ja, ik vond het wel vet”, vertelt hij wat afwachtend. De inwoner van het Drentse Barger-Oosterveld houdt er niet van over zichzelf te praten. Z’n ogen spreken voor hem. “Tim Remer gaat niet mee en Van den Beucken van BEVO is eventjes niet in vorm volgens mij. Toen kwamen ze bij mij uit, denk ik”. Als topscorer van de Zwartemeerse lijstaanvoerder lijkt de keus voor de technisch sterke Tommie Falke een optelsom.

“Toen kwamen ze bij mij uit, denk ik”

De baltovenaar uit Barger-Oosterveld begon met handballen in het geel bij dorpsclub SVBO. Toen hij naar de middelbare school ging koos hij voor een stapje hoger en liet hij zich overschrijven naar buur E&O. Trainen op fietsafstand leidt de hoekspeler nu naar het verre Qatar. “Ik ben nog nooit buiten Europa geweest. Geen idee hoe lang het vliegen is. We vertrekken op 1 januari en zijn 5 januari weer terug”, zegt hij tevreden. “Jong Oranje is ook al eens in Qatar geweest. Ik zag toen foto’s van het buffet in het hotel. Dat zag er niet verkeerd uit”, grapt de debutant met een grote lach op z’n gezicht.

‘Mooie’ ervaring als stand-in
Falke vertrekt op nieuwjaarsdag als een van twee hoekspelers naar Qatar. Zijn collega in het Midden-Oosten op de linkerflank is Jeffrey Boomhouwer, die met MT Melsungen hoge ogen gooit in de Duitse Bundesliga. “Ik zie het vooral als een mooie ervaring. Sterke teamgenoten en een hele sterke tegenstander. Qatar werd tweede op het WK, dat kun je dan wel een goede tegenstander noemen”, vertelt de Upper opgewekt. Na de oefentrip in Qatar speelt het Nederlandse mannenteam een oefentoernooi in Moskou, voordat de ploeg de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd speelt tegen Zwitserland. “Ik ben alleen opgeroepen voor de oefenwedstrijden in Qatar. Daarna is Remer er weer bij”. In Qatar oefent het team van Fiege en Smits twee keer tegen het thuisland.

“Qatar werd tweede op het WK”

Van zorgeloos in de gemengde jeugd een breakje lopen met E&O-speelster Danniek Berends, naar een buffettafeltje delen met Fabian van Olphen. Zo’n zesduizend kilometer verwijderd van de vertrouwde klinkers van de Sint Gerardusstraat. Geen fietsafstand. Tommie Falke ziet de uitverkiezing als een compliment voor z’n goede seizoen bij Hurry-Up, maar vooral als waanzinnige motivatie. “Het is als handballer uit Nederland het hoogst haalbare: uitkomen voor je land. Ik ga gewoon laten zien wat ik kan. Ben blij dat ik bij de selectie zit. Het is een keertje wat anders dan Barger-Oosterveld”, zegt de Drent tot slot met een knipoog.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Ils Pattipeilohy

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here