Skip to main content

Debuut Fortes Venlo in EHF European League, ook vijf andere clubs actief in Europa

Landskampioen Fortes Venlo gaat na de zomer debuteren in de EHF European League. Nog eens vijf andere teams uit eigen land hebben zich voor Europa ingeschreven.

Advertentie

Fortes Venlo stroomt in de voorlaatste kwalificatieronde van de EHF European League in. De Limburgers moeten twee rondes overleven om het hoofdtoernooi te halen.

Kwartfinale
De Nederlands kampioen kan clubs als HSG Blomberg-Lippe, SCM Ramnicu Valcea of
JDA Bourgogne Dijon Handball treffen. In de derde en laatste kwalificatieronde voegen bijvoorbeeld Borussia Dortmund, DVSC Schaeffler en MKS FunFloor Lublin zich bij het bekertoernooi.

Afgelopen seizoen bereikte Fortes Venlo de kwartfinale van de EHF European Cup. Uiteindelijke finalist MSK IUVENTA Michalovce uit Slowakije schakelde de blauwhemden uit.

Competitiegenoten VZV, Velo en SEW zijn toegelaten tot de eerste ronde van de EHF European Cup. Bekerwinnaar VOC heeft opnieuw afgezien van Europa.

Volendam en Hurry-Up
Bij de mannen stromen twee teams in de tweede ronde van de EHF European Cup in. Dat zijn Volendam en Hurry-Up. Ook BENE-Leagueploegen uit België Visé en Achilles Bocholt kunnen op 16 juli geloot worden.

Foto: FotoReza

Advertentie