Skip to main content

Debuut Thomsen, olympiërs in joggingbroek

By 7 oktober 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Helle Thomsen heeft gisteravond haar debuut gemaakt als bondscoach van de Nederlandse handbaldames. In rustig Noord-Brabant troffen Nederland A en B elkaar in een mat oefenpotje. Veel olympiërs bleven op de tribune.

Advertentie

Na afzeggingen van speelsters als Groot, Broch en Polman trad Nederland A gisteravond ook aan zonder Abbingh, Van der Heijden, Snelder, Knippenborg, Van Olphen en Kramer. Ze zaten zichtbaar relaxt in joggingbroek op de tribune. “Keuze van de coach”, liet Van der Heijden weten. “Maar vrijdagavond zijn we er weer bij”, voegde ze eraan toe.

Nieuwenweg
Het gaf Helle Thomsen de kans heel veel nieuwe speelsters in actie te zien. Zo was er in het A-team plaats voor Smits, Jongenelen, Schoenaker, Michielsen én Anouk Nieuwenweg. De linkshandige jeugdinternational, spelend voor het Duitse HSG Bad Wildungen Vipers, liet zich gelden vanaf de rechteropbouw. Samen met Inger Smits was de jongeling een van de smaakmakers in het rustige oefenpotje.

Nederland B, gecoacht door Harrie Weerman, wisselde flink door. Echt tegenstand kon de ploeg daardoor niet bieden. Met de opbouwrij De Haze-Bouwer-Van de Wiel startte de formatie aardig. Keepster Kristy Zimmermann viel verdienstelijk in. In de ploeg was heel veel plaats voor talentvolle jeugdinternationals. Uiteindelijk werd er bij een 30-19 stand afgefloten.

Ziggo Sport
Vanavond start het Holland Handball Tournament écht. Om 18:30 ontmoet de ploeg van Thomsen Servië. De wedstrijd is live te zien op Ziggo Sport.

Advertentie